odgovor pulske bolnice

Zasad samo dva pogrebnika u Istri smiju preuzeti preminule od korone

0
Ilustracija (foto: Armin Durgut/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Armin Durgut/PIXSELL)

"Krajem lipnja Stožer Istarske županije dostavio informaciju kako preuzimanje preminulih osoba zaraženih korona virusom mogu obavljati pogrebna društva koja zadovoljavaju zakonske, organizacijske i tehničke uvjete. OB Pula do sada, prije lipnja a i nakon lipnja, poziva za preuzimanje tijela preminulih osoba dva pogrebna društva, koja to rade od samog početka i poznato zadovoljavaju tehničke uvjete preuzimanja COVID-19 pozitivnih pokojnika, a to su Tihi Dom Buje i Silentium iz Poreča.", doznajemo u Općoj bolnici Pula.

Tu smo ustanovu pitali kako je trenutno reguliran prijevoz osoba preminulih od Covida-19 iz Opće bolnice Pula, odnosno može li to raditi svako pogrebno poduzeće ili samo ovlašteni od strane bolnice.

"OB Pula ne plaća usluge preuzimanja pokojnika niti određuje tko će dalje raditi ukop pokojnika već je izbor pogrebnog društva na obitelji. Sa strane OB Pula ključni podatak je da predstavnik pogrebnog društva ima uvjete za sigurno preuzimanje COVID-19 pozitivnog pokojnika.", ističu u OB  Pula.

"Od kraja lipnja, od kada je dostavljena gore navedena informacija Stožera civilne zaštite IŽ, nisu nam se javila druga pogrebna društva koja zadovoljavaju uvjete za preuzimanje pokojnika. Ovim putem naglašavamo da ukop pokojnika ne odlučuje naša ustanova.... Imamo iskazani interes još jednog pogrebnog poduzeća od kojeg moramo zatražiti dokaz o zadovoljavanju uvjeta preuzimanja COVID-19 pozitivnih pokojnika te ukoliko isto postoji, s naše strane neće biti razloga ne prihvaćanja za rad i tog pogrebnog društva", napisali su u odgovoru na naše pitanje iz pulske bolnice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa