Svečano promovirani diplomanti i novi doktori pulskog fakulteta

0
Promocija: ruža za diplomanticu
Promocija: ruža za diplomanticu

Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković„ Pula 9. listopada održao je svečane promocije i to u dvorani Pula svečane promocije specijalista i doktora znanosti, a ispred paviljona Studentskog doma, u poštivanje epidemioloških mjera, svečane promocije diplomanata.

U dvorani Pula promovirano je 17 sveučilišnih specijalista i osam doktora znanosti. U ime promovenata prigodni govor održao je doktorand dr. sc. Željko Kukurin, a najstariji doktorand, dr.sc. Josip Zanze mlađim je naraštajima poručio: ‘’Kako sam doktorirao tek u svojoj 67. godini, živi sam dokaz Lenjinove misli 'Učiti učiti i samo učiti'. Sada bi to bila i jedina moja poruka mladim kolegama. Nakon pete godine studiranja, s diplomiranjem, ne odustajte od daljeg učenja. Nauka i istraživanje je nešto prekrasno što vam se u životu može desiti.“

Svečanosti su nazočili: rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  prof. dr. sc. Marinko Škare, prorektor za upravljanje resursima prof. dr. sc. Alfio Barbieri, prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv.prof.dr.sc. Mirjana Radetić Paić, prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija  izv.prof.dr.sc. Valter Boljunčić, dekanica Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" izv.prof.dr.sc. Ksenija Černe, prodekanica za nastavu i upravljanje kvalitetom izv.prof.dr.sc. Danijela Rabar.

U glazbenom programu slušale su se skladbe One day i Tommy Emmanuel: Classical Gas u izvedbi profesora Gorana Benevrkića.

Promocije diplomanata preddiplomskog i diplomskog studija održane su u tri navrata: prva i druga grupa za preddiplomski studij - smjerovi Marketinško upravljanje, Management i Informatički management, zatim smjerovi Primijenjena ekonomija, Financijski management i Turizam te treća grupa za diplomante diplomskog studija. Pomicanjem uresa s lijeve na desnu stranu kapa ulazak u novo i više akademsko zvanje obilježilia su ukupno 364 diplomanta.

 

Svečanosti su nazočili dekanica Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ izv.prof.dr.sc. Ksenija Černe, prodekanica za nastavu i upravljanje kvalitetom izv. prof.dr.sc. Danijela Rabar i prodekan za znanstveno–istraživački rad prof.dr.sc. Manuel Benazić.

''Dodjela diplome za sve nas je poseban trenutak. U trenutnim uvjetima kada nije jednostavno organizirati bilo kakvo okupljanje, vjerujem da je posebnost trenutka još i veća jer smo i mi, kao i uostalom i Vi, toliko željeli vidjeti se u živo, dodijeliti diplomu i čestitati vam. Naše su promocije obično započinjale pozdravom vama, a onda i vašim roditeljima, prijateljima, ostalim uzvanicima, profesorima i ostalim zaposlenicima Fakulteta i Sveučilišta. Sada činimo to isto, jer iako smo u nešto manjem broju, znamo koliko je njihova podrška vama, a time i nama, bila i jeste neprocjenjiva. Zato čestitam prvo vama, a onda i vašim bližnjima koji nas prate putem izravnog prijenosa. Mjesto na kojem se danas nalazimo predstavlja mlado i moderno sveučilište čija je suvremenost isprepletena sa 61 godinom tradicije vašeg fakulteta. Ovo je mjesto koje simbolizira snagu ideje, predanosti i odvažnosti. Živimo i u prekrasnom gradu rimske povijesti gdje ćete danas hodati vi, gladijatori modernog doba koji će u borbama i pobjedama koristiti znanje kao glavno oružje. Bit će tu zasigurno teških trenutaka i padova. Međutim, vaša najveća snaga neće biti u tome da nikada ne padnete, već da se svaki puta kada padnete podignete i naučite iz pogreške. Zapamtite da je onaj koji pada i ustaje mnogo jači od onoga tko nikad nije pao. Zasigurno ćete se imati na koga osloniti. A ja vjerujem u vas i znam da ćete uspjeti'', poručila je diplomantima dekanica izv.prof.dr.sc. Ksenija Černe.

Svečanost su uveličali akustični band Irena i Mauro Giorgi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa