Elena Puh Belci:

'Što je s izbornima obećanjima vladajuće ekipe o vrtićima i školama?'

0
Elena Puh Belci
Elena Puh Belci

Na sjednici Gradskog vijeća Pule, održanoj 6. listopada, vijećnici su izglasali drugi rebalans, ali prvi koji je predložila nova pulska gradska vlast. Novim rebalansom temeljni financijski dokument Grada Pule smanjen je za 30,5 milijuna kuna i sada iznosi 484 milijuna kuna.

Prvi rebalans nove pulske vlasti komentirala je IDS-ova vijećnica Elena Puh Belci:

"Kao osoba s 20 godina iskustva u javnoj upravi, koja je do najmanjeg detalja upoznata s funkcioniranjem grada, mogu vam reći da ovaj proračun, na žalost, pokazuje da koalicija Možemo!, Nezavisna lista Filipa Zoričića i SDP koja sada sjedi u palači nema nikakvu usklađenu ideju razvoja Pule. I što je još gore – ovaj proračun pokazuje da se ne misle ozbiljno baviti gradom i isporučiti svojim glasačima obečano! To je samo tehnički proračun usklađenja kojeg su administrativni izradile gradske službe.

Osim projekata koje je pokrenula prošla, naša gradska uprava, tamo nema ništa novog iako se ovaj rebalans proračuna odnosi gotovo na polugodišnji mandat nove vlasti. Najgore od svega je, ipak, da u proračunu nema NITI JEDNE stavke koja se odnosi na izborna obećanja vladajuće ekipe posebno kad govorimo o vrtićima i školama koje su otvorile svoja vrata 1. rujna ove godine.

 

Sjetimo se da su recimo, najavili povećanje subvencije po djetetu u vrtiću, smanjenje cijene koštanja vrtića za roditelje ili čak besplatne vrtiće, sufinanciranje obrta za čuvanje djece, uvođenje jednokratnih naknada za dodatna obrazovna sredstva za sve učenike OŠ i SŠ, stručni mobilni tim za škole i topli obrok za svu djecu u školama! Od toga – NIŠTA!

Idemo dalje… Najavili su novu osnovnu školu na Valdabeku, novi vrtić na Sisplacu, subvencije za smještaj u privatni obiteljski dom itd., itd. I baš ništa od svega toga nije se našlo u dokumentu kojim su mogli predvidjeti stavke za realizaciju onoga što su obećali! 

Podsjetimo isto tako da su naslijedili stabilan gradski proračun u debelom plusu, s viškom prihoda prenesenim iz prethodne godine. Idealno za rad! Zašto se onda šlepaju na naše projekte, umjesto da krenu u realizaciju svojih obećanja!? Njihov populizam i nekompetencija će svakim danom sve više dolaziti do izražaja", komentirala je Elena Puh Belci. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa