MARIN LEROTIĆ:

'Treba razgovarati o izazovima koji su ispred nas'

0
Marin Lerotić
Marin Lerotić

Tijekom iznošenja stajališta klubova zastupnika u Hrvatskom saboru, zastupnik IDS-a, Marin Lerotić čestitao je 8. listopada dan Hrvatskog sabora, ali i zahvalio se svima onima koji su proteklih 30 godina dali svoj doprinos za našu zemlju.

-Nakon 30 godina prisjećamo se bitnih trenutaka i datuma, dana, događaja, koji su obilježili ovu zemlju. Ali isto tako, ne možemo ne govoriti o svemu onome što je u ovom izazovnom periodu ispred nas.  Ovih dana često govorimo o ulasku Hrvatske u Euro zonu, o ulasku Hrvatske u Schengen, što zasigurno pozdravljamo, jer smatramo da će to definitivno dati jedan doprinos rješavanju nekih određenih problema s kojima se susreću naši građani, naši sugrađani, naši poduzetnici, govori Lerotić.

Gospodarstvo, ističe zastupnik, se ponajviše bazira na turizmu, koje čini preko 20% BDP-a i tu definitivno trebaju određeni pomaci, hrabre reforme, pogotovo u nekim poreznim aspektima, kako bi se omogućile lakše investicije. Istaknuo je kako je potrebno i brže pravosuđe, brže rješavanje imovinsko pravnih odnosa i drugih problema kako bi gospodarstvo bolje, brže i lakše krenulo naprijed.

 

-Treba govoriti i o problemu u zdravstvu, o ogromnim dugovima koje imamo prema veledrogerijama, koje se svaki mjesec gomilaju, i naprosto daljnja zaduživanja i plaćanja tih dugova bez sustavnog i reformnog rješavanja problema zdravstva su samo pretakanje iz šupljeg u prazno, naglašava zastupnik.

Lerotić je istaknuo da je često puta u Saboru govorio da ima mnogo mladih koji su se odlučili školovati u inozemstvu. Međutim, kad se požele vratiti u Hrvatsku, njihove inozemne diplome koje su stekli u zemljama članicama EU, nisu priznate. To svakako dovodi do problema sa zapošljavanjem te gradnjom samostalnog života.  Dijalogom i međusobnim političkim uvažavanjem, zaključuje Lerotić, ti će se problemi zasigurno brže rješavati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa