od ovog vikenda u četiri konobe i jednoj pizzeriji

Jesen na pijatu u središnjoj Istri: Meni po promo cijeni od sto kuna

0

U Konobi Doma, u Svetom Petru u Šumi najavljen je početak gastro manifestacije Jesen na pijatu u središnjoj Istri, koja će se po drugi puta održati na području TZ središnje Istre. Navedenom predstavljanju prisustvovali su predsjednik Turističke zajednice središnje Istre Goran Hrvatin, direktorica Turističke zajednice središnje Istre Sanja Kantaruti, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Ezio Pinzan, direktor AZZRI-ja Igor Merlić te predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin Svetlana Buljan.

Manifestacija “Jesen na pijatu u središnjoj Istri” odvijat će se od 1. do 24. listopada, u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela Istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.

 

Jesenski menu sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni od 100 kuna.

U manifestaciju je uključeno pet ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:
Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): juha od buče, svinjski but u umaku od gljiva, restani krumpir i sezonska salata, kolač od jabuke.
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): tajadele s bučom i gljivama, bucmasti praščić s gljivama, palačinke sa smokvom.
Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa sa zapeštom i lardom, domaće kobasice na gradelama s dinstanom cukom, desert od palente u umaku od grožđa.
Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice, suhi ombolo, špaleta, sir, pljukanci s vrganjima i pršutom, kolač.
Pizzeria Peperone (Pazin): aperitiv po izboru, Peperone special pizza, kolač od sira sa smokvama.

Organizatori su TZ središnje Istre, Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje obrtnika Pazin uz sufinanciranje Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.

Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je OVDJE. Sa završetkom ljeta, na dan 23. rujna, TZSI je premašila rezultate turističkog prometa iz rekordne 2019. godine. Od početka godine ostvareno je 38.029 dolazaka (2019. bilo je 37.770) te 285.918 noćenja (2019. bilo je 285.603).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa