pogledajte video

'Pula je mogla vjerojatno imati i Guggenheim' Zašto nema?

0
 Ivan Jakovčić, Filip Zoričić i Marta Baradić (foto: RTL)
 Ivan Jakovčić, Filip Zoričić i Marta Baradić (foto: RTL)

Na Muzilu smo mogli imati i nešto bolje od Guggenheima, zavapio je na društvenim mrežama bivši istarski župan Ivan Jakovčić žaleći zbog propalih mega projekata. Mislio je pritom na malo poznati projekt kojeg je trebao ostvariti s legendarnim liderom grupe Pink Floyd, piše RTL.

Inačicu muzeja Guggenheim, ali i projekt pod nazivom The Wall Muzil Music City bivši istarski župan Ivan Jakovčić zamislio je na pulskom Muzilu. O ovom drugom, koji je dobio naziv po poznatom albumu Pink Floyda, razgovarao je i s jednim od osnivača grupe Rogerom Watersom...

"Pula je mogla imati vjerojatno i Guggenheim i The Wall i još jedan bečki muzej koji se tiče vojne povijesti Pule. Na žalost ništa se nije dogodilo. Zašto? Zato što nije bilo iskrene podrške niti vladajućih struktura u Zagrebu i na žalost niti od nevladinih udruga u Puli", kaže bivši župan istarski Ivan Jakovčić za RTL.

 

Ovi su projekti bili dio šireg propalog plana prema kojem bi Muzil bio predan u 99-godišnju koncesiju za gradnju golf terena i turističkog mega resorta.

"Nitko nije bio za takvu komercijalizaciju Muzila i zato se to nije dogodilo. Ja sam htio, drugi nisu htjeli", kaže Jakovčić za RTL. Što su rekli gradonačelnik Filip Zoričić i suroganizatorica projekta Kino Katarina Marta Baradić pogledajte u videu RTL-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa