dalibor paus

Novi predsjednik IDS-a o izborima u Pazinu i gubitku Pule

0
Dalibor Paus (foto: Saša Miljević/PIXSELL)
Dalibor Paus (foto: Saša Miljević/PIXSELL)

Borisa Miletića u subotu je na čelnom mjestu IDS-a zamijenio Dalibor Paus iz Barbana, načelnik te općine a interview s njim objavio je Jutarnji list. Prenosimo najznaimljivije dijelove.

* Zašto je došlo do takvog rezultata na zadnjim lokalnim izborima kada je IDS "izgubio" Pazin, Buzet, Pulu i Vodnjan?
- Rezultat posljednjih lokalnih izbora bila je kombinacija vanjskih i unutarnjih faktora. Ne želim se posebno osvrnuti na vanjske, u njima ne smijemo tražiti alibi. Moramo se fokusirati na svoje greške i slabosti. Građani su nam uskratili povjerenje u četiri grada i nekoliko općina. Svaka sredina u kojoj nismo dobili povjerenje birača priča je za sebe.

 

Građani su očito ocijenili da su u nekim sredinama promjene nužne ili da druge opcije mogu ponuditi više. Kako god, građani su rekli što misle, a mi imamo cijeli jedan mandat da im dokažemo kako našim politikama i programima dobivaju puno više.

* Što očekujete od ponovljenih izbora u Pazinu?
- Jako dobro znam da je IDS u Pazinu ozbiljno prionuo poslu. U vrlo kratkom roku uspjeli su sastaviti novu i vrlo kvalitetnu listu za Gradsko vijeće. Siguran sam da s novim ljudima i novim idejama mogu s punim pokrićem zatražiti povjerenje građana Pazina. Očekujem jako dobar rezultat 3. listopada te da već u ovom mandatu budu u mogućnosti realizirati njihov program, rekao je Paus za Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa