Aldo i Pierina Tenčić u braku su već 67 godina

2
Pierina i Aldo Tenčić
Pierina i Aldo Tenčić

Za valcer je potrebno dvoje, a ljubav prema plesu koja ih je spojila prije sedam desetljeća traje i danas. Pierina i Aldo Tenčić iz Raše ove su godine u Obiteljskom domu za starije 'Villa Lean' u Krvavićima proslavili 67. godišnjicu braka. Korisnici Doma su tek odnedavno, točnije od srpnja ove godine. Oboje su navršili 91 godinu i odlazak u Dom im se učinio ispravnom odlukom. Tako su ovaj svečani jubilej proslavili u društvu svoje rodbine i  novih prijatelja, korisnika i djelatnika Doma.

Aldo je rođen 21. veljače 1930. u Krapnu, a Pierina (rođena Glavičić) 25. siječnja 1930. u Kranjcima.

„Upoznali smo se nakon srednje škole na plesu u kino Partizan u Labinu. Na ples se onda, osim u kino, odlazilo i u Circcolo. Oboje smo voljeli plesati“, prisjetio se Aldo koji je u Labinu završio srednju zanatsku školu, koja se u to doba zvala radnički tehnikum.

Vjenčali su se 11. rujna 1954. godine u matičnom uredu u Labinu. Kumovi su im bili Aldov bratić Viktor Griparić i Pierinin brat Vitorio Glavičić. Slavlje na kojem su bili prijatelji i rodbina, organizirano je u kući, a vjenčana torta bila je u ono doba popularna pandešpanja.

Aldo je svoj radni vijek započeo u rudniku Raša, a zatim je radio u ondašnjoj HE Vlaška. Godine 1970. prelazi u TE Plomin otkud je 1985. otišao u mirovinu. Pierina koja je bila domaćica uvijek bila najveća podrška i životni oslonac Aldu, a međusobnim poštovanjem i uvažavanjem uspjeli su da im bračni koraci uvijek budu usklađeni poput onih plesnih u kojima su oboje uživali. (Divna Knežević)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa