Bošnjačka noć u Vodnjanu

Folkloraši, harmonikaši Eno & Toni i pjevačica Zinajda

0
Zinajda Račić
Zinajda Račić

Na Narodnom trgu u Vodnjanu 29. kolovoza održana je 6. Bošnjačka noć kulture – večer folklora i sevdaha. Kao i ranijih godina organizatori iz redova BKUD Vodnjan pripremili su bogat program ispunjen pjesmom i plesom u vlastitom aranžmanu te u aranžmanu brojnih gostiju.

Program, koji je kao predsjednik BKUD-a vodio Bilal Pekarić, plesom su otvorili mali članovi BKUD-a Vodnjan te osvojili simpatije brojne publike na trgu. Uslijedile su potom i vokalne izvedbe zbora Folklorne skupine Buzetski biseri te plesna točka BKUD-a Vodnjan i velika koreografija svadbene igre u realizaciji Buzetskih bisera, koja je raskošnom inscenacijom izazvala veliki interes publike i burni aplauz. Publika je uz živopisnu glazbu i plesove te večeri mogla uživati i u šarenilu te autentičnosti narodnih nošnji Bošnjaka, na koje su kulturna društva u Istri izrazito ponosna.

 

Vodnjanskoj publici pjesmom se je prvi put predstavila i Zinajda Račić iz Rijeke, inače članica KUD-a 'Sevdah', a pjesmom uz harmoniku publiku su dodatno razgalili Eno & Toni. Zabava se na trgu, uz nezaobilazno kolo prisutnih, nastavila uz glazbu Rile banda.

Tradicionalnoj Bošnjačkoj noći u Vodnjanu prisustvovali su zamjenica gradonačelnika iz redova talijanske manjine Diriana Delcaro Hrelja, vijećnik Gradskog vijeća Grada Vodnjana iz redova bošnjačke manjine Edin Bešić, počasni predsjednik Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske Mehmed Džekić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije Muhamed Muratagić, predsjednica pulske Nacionalne zajednice Bošnjaka Almira Rejmović, Esad Begović kao predstavnik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Vodnjana i mnogi drugi.

Manifestacija se održala uz potporu i pokroviteljstvo Grada Vodnjana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa