Ovo je vila Bandićevog vozača u Istri. U istoj ulici vilu ima i kralj Adventa

2
Foto: Index/Booking.com
Foto: Index/Booking.com

Bandićev vozač Zdravko Krajina, uhićen u velikoj akciji USKOK-a, vlasnik je luksuzne vile u Istri koju je, sumnjaju istražitelji, nedavno izgradio, javlja Index. Prenosimo dio članka u nastavku.

Vila se nalazi u Novigradu, a posebno je zanimljivo da se nalazi u istoj ulici u kojoj je vilu podigao i Denis Mohenski, koji je s Krajinom uhićen u aferi Advent. Mohenski, u javnosti prozvan kraljem Adventa, s Krajinom i nekadašnjim gradonačelnikom Zagreba, prema onome što su utvrdili policija i USKOK, podijelio je više od pet milijuna kuna zarade od davanja u zakup adventskih kućica koje je išlo preko firmi Mohenskog i Krajine. 

Već ove sezone novoizgrađena se vila našla u ponudi za iznajmljivanje, pod imenom Villa Riposo. Dostupna je i preko Booking.coma. Tamo stoji da joj je veličina 256 metara kvadratnih. Vila je luksuzno opremljena, a ispred nje se nalazi privatni bazen.

 

"Prekrasna vila Riposo, građena u suvremenom stilu, a ističe se svojim luksuznim interijerom i odličnom pozicijom. Vila je smještena tek 2 km od Novigrada, malog mjesta na sjeverozapadnom djelu Istre. Ukupna površina vile Riposo iznosi 256 m2, a ukupni smještajni kapacitet vile je za maksimalno 8 osoba. Vila raspolaže s 4 luksuzne i klimatizirane spavaće sobe. Sve spavaće sobe raspolažu s king-size krevetima. Sve sobe imaju i vlastite kompletno opremljene ensuite kupaonice, od kojih jedna ima i prekrasnu kadu za opuštanje", navodi se u opisu na Bookingu. Osim "prekrasne kade za opuštanje" u jednoj od kupaonica i bazena, vila ima i jacuzzi na terasi.

Formalni vlasnik vile je, prema katastru, Prstenko Krajina. Neslužbeno, radi se o ocu Bandićevog šofera Zdravka Krajine, a istražitelji smatraju da je riječ o paravanu te da je stvarni vlasnik Bandićev vozač. 

Zemljište na kojem je izgrađena vila je kupljeno u svibnju 2019. godine, a u katastru je još uvijek evidentirano tek kao pašnjak. Vila Denisa Mohenskog, koja se nalazi prekoputa, sagrađena je na zemljištu kupljenom u veljači 2018. godine. Na tom je zemljištu uredno zavedena vila s bazenom, a vlasnici su Denis Mohenski i njegova supruga. Ta se vila također renta, pod nazivom Villa Bianca, za 17.243 kune na tjedan, piše Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa