Obilježen Dan Grada Pazina

Krulčić održao posljednji govor kao gradonačelnik Pazina

0
Renato Krulčić s dobitnicima nagrada i priznanja
Renato Krulčić s dobitnicima nagrada i priznanja

U dvorani Istra pazinskog Spomen doma 2. lipnja svečano obilježen Dan Grada Pazina. Svečanoj sjednici prisustvovali su, zamjenica župana Sandra Ćakić – Kuhar, gradonačelnici istarskih gradova, načelnici općina Pazinštine te brojni uzvanici i gosti.

Pozdravni govor uputila je Sandra Ćakić - Kuhar u kojem je istaknula kvalitetnu suradnju Grada Pazina i Istarske županije te je najavila kako će se nastaviti i u budućnosti. Ujedno uputivši čestitke novo izbranoj gradonačelnici Suzani Jašić.

Svoj posljednji i emotivni govor kao gradonačelnik uputio je Renato Krulčić kroz presjek najznačajnijih aktivnosti gradske uprave u proteklim godinama njegovog mandata. Na početku govora, zahvalio se svim vijećnicama i vijećnicima dosadašnjih saziva Gradskog vijeća na uspješnoj i kooperativnoj suradnji. Uputio je čestitke svim sudionicima ovogodišnjih lokalnih izbora, a posebice novo izabranoj gradonačelnici Suzani Jašić, te novim vijećnicama i vijećnicima. Istaknuo je kako neovisno o različitim listama, njegovi ciljevi i interesi će uvijek biti isti – a to je prije svega kvalitetan život i zadovoljstvo svih sugrađana te napredak i razvoj Grada Pazina. Svoj rad nastavlja za dobrobit Pazina, kroz Gradsko vijeće.

 

Osvrnuo se i na pandemiju i rad Gradske uprave u neizvjesnim vremenima, gospodarstvo, financije, sport i kulturu te projekte koji su u tijeku i koji su realizirani. Istaknuo je početak izgradnje Doma za starije osobe i centra za pružanje izvan institucijskih socijalnih usluga Pazin. Također spomenuo je i niz projekata koji su pridonesli kvaliteti života građana: uređenje Poduzetničkog inkubatora u Pazinu, uređenje parkova, asfaltiranje cesta, potpore poduzetnicima u vrijeme trajanja pandemije i mnoge druge koji su provedeni u posljednjih 12 godina. Osvrnuo se i na buduće projekte, poput rekonstrukcije dječjeg odmarališta Špadići, započet je i projekt konceptualne vizije Pazina do 2030. godine, pružanje poticajne stanogradnje mladim obiteljima, uređenje atletske staze, sustav proširenje javne rasvjete te projekt aglomeracije.

Za kraj, zahvalio je svim Pazinjankama i Pazinjanima na godinama potpore, svojim zamjenicima Mirjani Galant i Veljku Brajkoviću na bezuvjetnom i nesebičnom zalaganju proteklih godina, istaknuvši da mu je bila iznimna čast biti gradonačelnik Grada Pazina posljednjih 12 godina.

Nagrade i priznanja

Obilježavanje Dana Grada nastavilo se dodjelom priznanja i nagrada za zasluge i doprinos na određenom području ili djelatnosti.

PLAKETA GRADA PAZINA dodijelila se Učki-konzalting d.o.o. kao znak priznanja za dugogodišnji rad i izuzetne rezultate trajne vrijednosti, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini kojima je pridonijela međunarodnoj promidžbi i ugledu Grada Pazina.

PLAKETA GRADA PAZINA dodijelila se Radio Istri, kao znak priznanja za kvalitetan i kontinuiran dugogodišnji rad kroz koji je kao uspješan i prepoznatljiv medij dao značajan doprinos promidžbi i ugledu Grada Pazina.

PLAKETA GRADA PAZINA dodijelila se Tuliu Valenti, kao znak priznanja za humanost i solidarnost u darivanju krvi – više od sto puta, čime je doprinio spašavanju života i promicanju moralnih i društvenih vrijednosti.

PLAKETA GRADA PAZINA dodijelila se Dinku Mališi, kao znak priznanja za humanost i solidarnost u darivanju krvi – više od sto puta, čime je doprinio spašavanju života i promicanju moralnih i društvenih vrijednosti.

PLAKETA GRADA PAZINA dodijelila se Gracijeli Zović, dodjeljuje se Plaketa Grada Pazina, kao znak priznanja za dugogodišnji rad u odgoju i obrazovanju, kulturi, aktivizmu u civilnom društvu i humanizmu na području Grada Pazina.

PLAKETA GRADA PAZINA dodijelila se Mirjanu Rimaniću, kao znak priznanja za dugogodišnju novinarsku i publicističku karijeru, a kroz koju je nastojao afirmirati rodni Grad Pazin, njegovu bližu okolicu Pazinštinu i svoj zavičaj Istru.

POVELJA GRADA PAZINA, dodijelila se Damiru Ćusu, kao znak priznanja za dugogodišnji predani angažman i postignute rezultate na razvoju i promociji košarke na lokalnoj, regionalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, kojima je doprinio promociji Grada Pazina, pazinske košarke i košarkaša.

POVELJA GRADA PAZINA, dodijelila se Mariu Zgrabliću, kao znak priznanja za dugogodišnji volonterski rad i zalaganje na razvoju i napretku Mjesnog odbora Zabrežani.

ZAHVALNICA  GRADA  PAZINA, dodijelila se Ugostiteljskom obrtu 'Jano' u vlasništvu Florijana Belića, kao znak za dugogodišnju tradiciju i doprinos promicanja ugostiteljske struke u užem centru Grada Pazina.

Na svečanoj sjednici dodijeljena je i nagrada za najljepše uređen izlog u Gradu Pazinu Sandri Marečić vlasnici trgovine 'Metraža Štefi'.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa