Obitelj iz Kaldanije žali se slovenskoj zastupnici zbog granice

0
Meira Hot (foto: Facebook)
Meira Hot (foto: Facebook)

Zastupnica u slovenskom parlamentu iz Primorske Meira Hot uputila je ministru unutrašnjih poslova Alešu Hojsu zastupničku inicijativu zbog zatvaranja graničnog prijelaza Sečovlje, a nakon što joj se obratila obitelj iz Kaldanije s hrvatske strane granice, javljaju slovenski mediji.

Pišu da se radi o naselju uz granicu u kojem živi oko 700 slovenskih obitelji, koje dnevno migriraju u matičnu državu.

"Te obitelji moraju svaki dan barem dvaput prijeći granicu, jer idu na posao, voze djecu u vrtić, idu liječniku ili obavljaju druge poslove. Na prijelazima je tijekom ljetne sezone velika gužva, no na to su se već privikli, ali po novom moraju se dnevni migranti redovno testirati, što ih dodatno vremenski opterećuje." napisala je Hot u obraćanju Hojsu. Pored svega toga, država se još i odlučila zatvoriti prijelaz Sečovlje zbog obnove i preusmjeriti promet na Dragonju, navodi ona.

 

"Konkretno, spomenuta obitelj je za svoje dijete radije potražila skrb u kući, nego da ga vozi preko granice. I tako će ostati bar do kraja ovoga mjeseca. Radi se o stanju koje je neizdrživo, tako da obitelji izbjegavaju prelazak granice", napisala je slovenska zastupnica koja predlaže da se do dovršetka radova otvori posebna traka na Dragonji i to za stanovnike uz granicu, odnosno dnevne migrante.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa