Video bošnjačkog pjevača: 'Godine radosti i pulske noći'

0

Muharem Sitnica Sića, pjevač iz BiH objavio je video s početka 2000-ih godina, snimljen tijekom istarske turneje. Video sadrži zanimljive kadrove istarskih gradova i lokaliteta iz tog vremena, a audio snimka je znatno starija.

"Svake godine tokom ljeta boravili smo u Istri i već po ustaljenoj šemi, putovali autobusom od Malog Lošinja do Ankarana u Sloveniji, izvodili naše, a nakon svega, vraćali se u Pulu, u ferijalno odmaralište gdje smo bili smješteni u jednoj žutoj zgradi. Donji dio bila je muška soba, ujedno i garderoba za nošnju, ozvučenje i instrumente, a u gornjim prostorima bile su sobe za djevojke i ljetna kancelarija, ujedno radna soba odakle je sve počinjalo i završavalo. Umorni po dolasku u satima iza ponoći, odmarali bi se na terasi, ili uz more na našoj plaži, a ponekad u tihim noćima uz vino, čuli su se zvuci gitare i lijepe pjesme. Iz tog vremena je zabilježena jedna noć i audio zvuk na kasetofonu na baterije. U godinama mog putešejstva, u jednom romantičnom putovanju, krenuo sam na put sjećanja, tamo gdje sam zajedno sa vama, sveukupno boravio na16 ljetnih turneja po Istri u trajanju od ukupno 975 dana i izveli 877 koncerata u periodu, 1974 -1989. Spoj snimljenog zvuka i filma, na putu sjećanja, odvest će vas na jedan dio svima nama dobro znanih mjesta gdje ste i vi bili. Ovo je namjenjeno svima vama koji ste bili na ljetnim turnejama u Istri", objavio je Sitnica na Youtubeu.

Ako vas zanima kako izgledaju istarski kadrovi uz BH glazbenu podlogu, pogledajte video koji slijedi. (Foto i video: Youtube M. Sitnica)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa