sanja radolović:

'Ovogodišnji Praznik rada Pula dočekala s 3.000 nezaposlenih'

0
Sanja Radolović i Peđa Grbin
Sanja Radolović i Peđa Grbin

U ime SDP Pule Sanja Radolović, Peđa Grbin i Igor Belas su povodom Međunarodnog praznika rada položili su vijenac u spomen palim radnicima iz 1920. godine kada su položili svoje živote u borbi za radnička prava.

Tom prigodom Peđa Grbin obratio se medijima te istaknuo kako pandemija korona virusa traje već duže od godinu dana, a HDZ-ova Vlada RH nije poduzela ništa kako bi Zakonom o radu uredila ''rad od kuće''. "Radnici su pušteni na određenu 'milost i nemilost' poslodavaca hoće li im kompenzirati taj rad od kuće jer kao što znamo radi toga postoje povećani troškovi poput grijanja, struje, interneta i slično. To je samo jedan od problema koji nije uređen, a imamo i niz drugih stvari koje su pod korona krizom izašle na vidjelo, a vladajući se ponašaju kao da to nije njihov problem", rekao je Peđa Grbin.

 

Sanja Radolović istaknula je probleme s kojima se bore stanovnici Pule. "Na današnji dan 1920. godine, radnička Pula u borbi protiv nepravednog postupanja prema radnicima doživjela je jedan od tragičnijih događaja u svojoj povijesti. Taj strašan događaj koji je nazvan 'krvavi 1. maj' označava prekretnicu u borbi radničke klase za ostvarenje svojih prava. Danas, 100 godina kasnije, preko 3000 naših sugrađana, posebice mladih, u Puli prijavljeno je na zavodu za zapošljavanje. Nezaposlenost, a posebno s njom povezana besperspektivnost, najveći su problemi našeg grada i njegovih građana. U usporedbi s njima, svi drugi problemi koji nas danas muče padaju u drugi plan. Borba protiv nezaposlenosti može se provoditi samo otvaranjem novih radnih mjesta, ali ne nekih fiktivnih radnih mjesta u gradskoj upravi ili fiktivnog zapošljavanja desetke mladih ljudi u administraciji, već kroz konkretnu pomoć gospodarskom sektoru da unutar sebe, povećanjem ili modernizacijom proizvodnje, stvori nova radna mjesta koje osigurava rast dodane vrijednosti, nova i dobro plaćena radna mjesta za sve građane Pule", rekla je Sanja Radolović.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ZAŠTITAR/ZAŠTITARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA