Dalibor Paus kandidat IDS-a za načelnika Općine Barban

0
Dalibor Paus
Dalibor Paus

Dalibor Paus kandidat je IDS-a za načelnika Općine Barban na predstojećim lokalnim izborima u svibnju.

- U samo četiri godine napravljeno je puno, od rekonstrukcije javne rasvjete, izgradnje vodovodne mreže, cestovne i turističke infrastrukture do predškolskog odgoja i brige za starije osobe, a to je prepoznalo i članstvo IDS-a barbanštine te mu dalo jednoglasnu podršku u kandidaturi za načelnika Općine na predstojećim izborima, istaknuo je predsjednik barbanskog IDS-a Toni Uravić, koji smatra da je iz tog razloga Dalibor Paus najbolji izbor i garancija napretka Općine Barban.

Paus se na kraju mandata zahvalio svim mještankama i mještanima Općine Barban na suradnji u protekle četiri godine, na svim prijedlozima i konstruktivnim kritikama kojima su ih poticale da rade još kvalitetnije. Zahvalio se i članovima IDS-a barbanštine koji su ga podržali u kandidaturi.

 

Istaknuo je kako su se protekle četiri godine okrenuli financiranju općinskih projekata iz drugih izvora, a naročito iz EU fondova te je od 2017. na području Općine Barban uloženo preko 15 milijuna kuna te je za projekte koji su u fazi provedbe ugovoreno dodatnih 8 milijuna što čini gotovo tri proračuna Općine Barban.

Nadalje, Paus je podsjetio da je pored čitavog niza malih i velikih infrastrukturnih projekata, usprkos pandemiji puno učinjeno i na olakšavanju života građana, a posebno onih najranjivijih skupina. Naime, uveden je cjelodnevni vrtić u Sutivancu, ulaganja u predškolski odgoj povećana su za 40% u odnosu na 2016., povećane su naknade  za novorođenčad između 20% i 30% te  stipendije za studente za 40%. Po pitanju brige za starije i nemoćne učinjen je veliki iskorak kroz projekt „Pomoći u kući“ na Puljštini, u koji je trenutno uključeno dvadesetak osoba starije životne dobi s područja Općine Barban.

- U fazi provedbe i projektiranja je čitav niz projekata, istaknuo je Paus dodajući kako „na jesen nas već očekuje izgradnja komunalne infrastrukture u poduzetničkoj zoni za što su osigurana europska sredstva - 7 milijuna kuna bespovratno.“ Iznimno važan projekt je i razvoj širokopojasne infrastrukture koji zajedno provode  općine Barban, Medulin, Ližnjan i Marčana. Realizacijom projekta će 90 posto svih kućanstava, javnih i poslovnih korisnika do 2023. imati pristup internetu brzine preko 100Mbit/s. Projektira se i  kanalizacijska mreža Frkeči-Melnica-Grabri-Barban sa izgradnjom novog pročistača u Barbanu, što će se zajedno s IVS-om realizirati u sljedećem mandatu.

Na kraju, kandidat za načelnika Općine Barban Dalibor Paus pozvao je sve mještane da se svojim idejama i prijedlozima uključe u daljnji razvoj općine, pred kojom je sigurna perspektiva rasta i napretka.  – Vjerujem u naše zajedništvo i siguran sam da zajedno možemo napraviti jedan novi iskorak. To je naš cilj, a moj je da kao načelnik budem vjetar u leđa napretku cijele barbanštine!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa