rovinj

Ugostitelji zasjedali na travnjaku. Protive se povratku na nula promila

0

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Udruženja obrtnika Rovinj održao je 7. travnja sjednicu Ceha, na kojoj je zbog epidemiološke situacije sudjelovao predsjednik ceha Stanislav Briškoski i uže članstvo izvršnog odbora ceha.

Na sjednici su donijeti slijedeći zaključci koje prenosimo s Facebooka rovinjskog Udruženja obrtnika: Obzirom na zauzet stav da cijepljenje nema alternativu te da se jedino tako može spasiti poslovanje i sačuvati zdravlje, vlasnici ugostiteljskih objekata su odlučni u nakani da se procijepe i da budu primjer svojim djelatnicima koji također ovise o samom poslodavcu i njegovom opstanku. Ceh apelira na Ministarstvo turizma i javno zdravstvene službe da ubrzaju proces cijepljenja sektora turizma koji mora biti tretiran kao prioritetna skupina.

Ceh ugostitelja Udruženja obrtnika Rovinj apelira na sve ugostitelje i turističke djelatnike rovinjštine i istarske županije da se ozbiljno krenu pridržavati propisanih mjera Stožera kako bi one imale učinka, a regija postala zelena COVID-free destinacija. U protivnom možemo očekivati još i gore stanje u pogledu broja zaraženih a samim time i neizbježne strože mjere Stožera, što nikome ne ide u prilog.

 

Traži se izjednačenje uvjeta poslovanja hotelijerskih kuća sa ostalim ugostiteljskim objektima glede usluživanja hrane i pića u zatvorenim prostorima. Nedopustivo je da hoteli mogu usluživati goste u zatvorenim prostorima hotelskog restorana dok je to isto manjim ugostiteljima strogo zabranjeno. Mjere stožera i kriteriji moraju biti jednaki za sve kao i obaveza pridržavanja propisanih mjera.

Novim Nacionalnim planom sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje od 2021. do 2030. godine ne smije se dozvoliti izmjena sadašnje odredbe o dozvoljenih 0,5 promila na 0,0 promila alkohola u krvi odraslih osoba, vozača. Hrvatska je turistička zemlja snažno okrenuta gastronomiji pa je stoga nepoželjno a gotovo i nemoguće uvesti potpunu zabranu konzumiranja alkohola što se pokazalo i u prošlosti. Umjesto apsolutne zabrane predlažemo edukaciju sudionika u prometu i mladih naraštaja koji tek dolaze. Ceh ugostitelja poziva lokalnu samoupravu, županiju i šire, da podrži dosadašnje odredbe zakona glede razine dozvoljenih promila u krvi. (Foto: Facebook UO Rovinj)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa