Mjesec je vodnjanske špalete u Pršutarni i stanciji Buršić

0

Mjesec je vodnjanske špalete u Pršutarni i stanciji Buršić u Vodnjanu, a traje od 5. do 25. travnja. Ova već tradicionalna manifestacija koje se održavala na uskršnji ponedjeljak i ove će se godine zbog situacije s pandemijom, održati u jednom durgačijem obliku kako bi svim našim gostima, i nama samima, osigurali sigurne uvjete.

Svi zainteresirani moći će, uz obaveznu najavu, uživati u već poznatom tradicionalnom meniju na bazi špalete. Na meniju će biti špaleta „giravolta“ i palenta, špaleta „giravolta“ i fritaja sa šparugama, špaleta „giravolta“ i pljukanci, špaleta u teranu sa fužima i kruh sa špaletom.

Osigurana je velika terasa na otvorenome, a djeca se mogu zabaviti u parkiću na otvorenome. Brinemo se o svim sigurnosnim mjerama kako bi Vam pružili ugodan i siguran boravak, te pozivamo sve posjetitelje na pridržavanje mjera. Nakon uživanja u hrani i piću pozivamo svih da iskoristite ostatak dana te ga provedu u ugodnoj šetnji vodnjanskim ulicama, da prošetaju najdužom ulicom u Istri, zavire u najkraću i najužu ulicu, pronađu skrivene vodnjanske crkve, opuste se uz kavu ili možda uz vodnjansko vino, krenu u potragu za mnogobrojnim muralima te svakako posjete jedinstveni Park kažuna.

 

Park kažuna smješten je na samome ulazu u Vodnjan iz smjera Bala. Kažun je danas identitet Vodnjana, ponos ljudi i nepresušnih inspiracija. Umijeće suhozidnje gradnje upisano je na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne baštine čovječanstva. U Parku kažuna prikazane su faze izgradnje, nastanka kažuna. Iz parka kažuna kreću i naše biciklističke staze koje se protežu uz suhozide, maslinike, predivnu prirodnu i kulturnu, skrivenu baštinu (crkve, arheološka nalazišta, lokve).

Više informacija o biciklističkim i pješačkim stazama vodnjanštine pronađite na službenoj stranici TZ Vodnjana www.vodnjandignano.com

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa