Carel gradi novu tvornicu

Do veljače iduće godine stotinjak novih radnih mjesta (video)

1
Valter Glavičić, Raffaele Rossi, Pietro Rossato i Federika Mohorović Čekada
Valter Glavičić, Raffaele Rossi, Pietro Rossato i Federika Mohorović Čekada

Carel Adriatic gradit će novu tvornicu u Poduzetničkoj zoni Vinež koja će zapošljavati do stotinu radnika. Projekt su 10. ožujka predstavili direktor operacija Carel Grupe i ujedno predsjednik Uprave Carel Adriatica Pietro Rossato te direktor operacija za Hrvatsku Raffaele Rossi, a pridružili su im se labinski gradonačelnik Valter Glavičić i njegova zamjenica Federika Mohorović Čekada.

Za razliku od postojeće tvornice koja proizivodi elektroničke komponente, nova tvornica proizvodit će mehaničke dijelove. Investicija vrijedna pet milijuna eura dio je industrijske strategije Carel Grupe i nadovezuje se na brzi rast Grupe u Europi.

“Odlučili smo usmjeriti daljnji razvoj ovdje u Hrvatskoj gdje smo prvi put došli prije nekoliko godina”, kazao je Rossato i nastavio:”Odluka da se još jedna tvornica izgradi upravo u Labinu donesena je zbog toga što smo ovdje uspostavili čvrste temelje za naše poslovanje te će ih biti jednostavno primijeniti i na povećane kapacitete. Nova tvornica će se prostirati na 5.200 četvornih metara i bit će najvećim dijelom namijenjena proizvodnji električnih panela i ovlaživača za koje imamo snažan plan rasta u Europi. Već prošle godine smo započeli premještati proizvodnju panela za naše europske kupce iz Italije u Hrvatsku i ta se važna odluka pokazala vrlo uspješnom.

Nova tvornica u Labinu trenutno je najveća Carelova investicija za povećanje kapaciteta u Europi, tako da nam je vrlo važno da bude uspješna. Pogodnost za naše kupce bit će ta da će ovdje moći naručivati veliku kolekciju naših proizvoda. Planiramo da nova tvornica ima i showroom kako bi ojačali vezu s tržištem. Na ovaj način, kupac će moći posjetiti tvornicu, razgledati proizvodnju i čitavi raspon proizvoda koji se u njoj proizvode. Planiramo da će se tvornice u Labinu, kad budu potpuno funkcionalne, po kapacitetu izjednačiti s tvornicom u našem sjedištu, što znači da je i sa strateške strane ova investicija iznimno važna.”

Buduća nova tvornica

“U tijeku su prve aktivnosti vezane za izgradnju nove tvornice, te očekujemo da ćemo ih uz podršku lokalne zajednice realizirati do početka sljedeće godine. Kada tvornica bude u funkciji, planiramo zaposliti do 100 novih zaposlenika, uz već više od 200 zaposlenih u postojećoj tvornici. Nova tvornica pružit će nam priliku da i dalje doprinosimo lokalnoj zajednici, prvenstveno zbog radnih mjesta koja će se otvoriti i omogućiti našim postojećim zaposlenicima da se razvijaju i napreduju, ali i onima koji se trenutno školuju i koji bi mogli kod nas stvarati svoju budućnost”; kazao je Rossi.

“Investicija tvrtke Carel je najbolja moguća potvrda povjerenja između lokalne zajednice i investitora kao i kvalitete labinske poslovne zone. Izrazito sam zadovoljan na suradnji koja traje i koja se nastavlja. Posebno me raduje show room gdje će kupci iz cijeloga svijeta dolaziti razgledati proizvode, isto kao što mogu u njihovom sjedištu u Italiji. Grad Labin će kao i za sve ranije investicije u Poslovnoj zoni i ovoga puta iz sredstava plaćenog komunalnog doprinosa investitora, izgraditi potrebnu infrastrukturu, a to je pristupna cesta, odvodnja oborinske vode, javna rasvjeta i pločnik. Planirani rok izgradnje je sredina lipnja”, izjavio je gradonačelnik Valter Glavičić na predstavljanju investicije. Zahvalio je tvrtki Carel na društveno odgovornom poslovanju koje iskazuju prije svega u području u kojem su naši građani najsenzibilniji, a to su djeca i zdravlje. (Tekst: Robi Selan, foto i video: Roberto Matković

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa