641 baner fazana

Poreč: Vatrogascima stiže čak pet novih vozila

0
Na proširenoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Poreča
Na proširenoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Poreča

U organizaciji Grada Poreča i Stožera civilne zaštite Grada Poreča u Velikoj vijećnici 25. veljače održana je proširena sjednica Stožera civilne zaštite pod predsjedanjem načelnika Stožera Denisa Matoševića, a vezano za pripremu protupožarne sezone na području Grada Poreča i općina Poreštine. Prisutne je pozdravio i sudjelovao u radnom dijelu sastanka i gradonačelnik Loris Peršurić.

Denis Matošević je i kao područni vatrogasni zapovjednik upoznao sve prisutne o prošlogodišnjoj sezoni, a s njim u suradnji Voditelj službe za zaštitu i spašavanje Vatrogasne zajednice Istarske županije Denis Stipanov. Usvojeni su plan rada, financijski plan i plan operativne provedbe u požarnoj sezoni. Dodatno, usvojio se i Plan aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara, a razgovaralo se i o lokalitetima i prostorima za uspostavljanje odgovarajućih zapovjednih mjesta za koordinaciju gašenja požara, kao i uključenje Stožera u slučajevima kada je potrebno proglasiti veliku nesreću ili katastrofu.

 

Kao što je napomenuo načelnik Matošević, Poreština je spremna protupožarnu sezonu, a ove godine očekuje se i isporuka čak pet novih vozila. Uz jedno veće vozilo za gašenje šuma koje dolazi iz državnog proračuna, četiri nova vozila su u izradi i njihova se isporuka očekuje kroz godinu. Dodatno, u suradnji s Gradom Porečom provodi se i strateški EU projekt STREAM iz područja prilagodbe klimatskim promjenama.

„Za nas je ovo važan i značajan projekt kojim ćemo dobiti vrijednu opremu u vrijednosti 700 tisuća kuna. To će nam omogućiti da budemo jedna od prvih vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj koja će biti opremljena za djelovanje u kriznim situacijama poplave“, rekao je Matošević.

Na kraju sastanka zaključeno je da su na našem području, u dosadašnjoj fazi, pripreme za protupožarnu sezonu 2021. izvršene pravodobno.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/SPREMAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VANJSKI RADNIK/VANJSKA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA