Porečkim poduzetnicima i obrtnicima bespovratne potpore

0
Gradska palača u Poreču
Gradska palača u Poreču

Grad Poreč dodijelio je ukupno 23 bespovratne potpore porečkim poduzetnicima i obrtima, temeljem Programa poticanja razvoja poduzetništva za 2020. godinu i Javnog poziva poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva. Potpore su se dodjeljivale kroz sedam mjera:

1. potpore novoosnovanim tvrtkama/obrtima - potpore poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo,
2. potpore za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata,
3. potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje,
4. sufinanciranje ulaganja u standarde kvalitete te uvođenje inovacija u proizvodnju,
5. subvencioniranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita,
6. potpore obrtima za obavljanje poslova dadilja i
7. subvencioniranje nabave dugotrajne materijalne imovine.

 

- Gotovo pola dodijeljenih potpora su one za nabavu dugotrajne materijalne imovine, dok je druga mjera po zastupljenosti potpore za novoosnovane tvrtke i obrte. To pokazuje da gradske potpore pomažu ulazak u poduzetništvo i jačanje poduzetništva kroz ulaganje u nabavku opreme za rad. Drago nam je da se koriste i posebne poticajne mjere za žene poduzetnice i poduzetništvo mladih osoba. Ove mjere nastaviti će se i u 2021. godini, ali će se kao i uvijek do sada revidirati i uskladiti s potrebama u gospodarstvu, naročito u situaciji neophodne prilagodbe poduzetnika novim uvjetima poslovanja radi globalne korona krize., napominje pročelnica gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić-Fabić.

Dodajmo kako grad, uz navedenih 77.467,79 kuna potpora, poduzetništvo podržava i Poduzetničkim inkubatorom čiji stanari stanarinu plaćaju 1 kunu godišnje, a trenutno je aktualna i kreditna linija pomoći porečkim poduzetnicima, te je od ukupnih 50 milijuna kuna još raspolaganju gotovo 24,7 milijuna kuna. Kreditna linija će biti otvorena do iskorištenja predviđenog kreditnog potencijala.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONAR / RECEPCIONARKA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA