uznemirena puljanka

Dobila propusnicu na dan pregleda: 'Cijelu noć nisam spavala'

0
Policijski službenici na Učki tijekom provjere propusnica
Policijski službenici na Učki tijekom provjere propusnica

Od ponoći je u Hrvatskoj opet krenuo ponovni režim mjera u ovom valu epidemije, koji se tiče uvođenja propusnica, bez kojih se od danas, do 8. siječnja neće moći putovati među županijama. Kao u svim, policijske kontrole od ponoći uspostavljene su i na najvažnijim prometnicama  tj. punktovima Primorsko-goranske županije, a to je čvor Kikovica na ulazu u autocestu Rijeka-Zagreb,  jadranska magistrala na području Novog Vinodolskog, te na prilazu tunelu Učka, odnosno kod čvora Matulji, gdje se promet nastavlja prema istarskom ispilonu gdje je 23. prosinca u 7 sati ekipa 24sata zatekla policijske službenike.

- Nekog posebno povećanog prometa preko noći nije bilo, no sad je krenuo. Za sad se sve odvija bez problema i zastoja. Vi mediji ste odradili dobar posao oko informiranja javnosti i trenutno nema gužvi ni zastoja, ljudi se pridržavaju mjera - doznajemo od policajca s kvarnerske strane Učke. Registracije koje smo zatekli na ovom punktu su uglavnom riječke, pulske i zagrebačke, a većim dijelom su to kamiondžije, autoprijevoznici, dostavljači i medicinski djelatnici, piše 24sata.

- Idemo na posao u Pulu, a svih mjera se strogo pridržavamo još od početka pandemije. Ovo sad je samo ponavljanje ili ti, nstavak istog i to nam ne smeta. Više nas zabrinjava ulazak stranaca/turista u Hrvatsku za vrijeme blagdana, to bi se moglo pokazati kao problem u daljnjem širenju virusa - smatraju građevinari iz Rijeke.  Na ulazu prema Rijeci pak zatičemo većinom ljude koji odlaze na posao, a najviše one koji imaju zakazane preglede u riječkom KBC-u.

- Ma idu mi na živce s ovim propusnicama. Idem kod kardiologa i od ponedjeljka čekam propusnicu - kaže uznemireni stariji pacijent. S njim se slaže gospođa koja ide na davno zakazani pregled.

- Sinoć od deset sati čekam propusnicu, dobila sam je tek rano jutros i cijelu noć sam zbog toga bila uznemirena, nisam spavala. Bolesna sam, moram redovito na preglede, a ove propusnice mi samo kompliciraju život - kaže uznemirena žena iz Pule, donosi 24sata. (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa