Preminuo Franko Raguž, predsjednik vodnjanskog Agroturista

0
Franko Raguž (foto: Facebook)
Franko Raguž (foto: Facebook)

"Uglednom stručnjaku, strastvenom agronomu i ponajprije velikom čovjeku, Franku Ragužu, jedno neizmjerno hvala za neprocjenjivi doprinos u razvoju maslinarstva i općenito poljoprivrede." Tim se riječima Grad Vodnjan oprostio od maslinara Franka Raguža iz Vodnjana, inače dugogodišnjeg predsjednika Udruge "Agroturist" a koji je preminuo 16. prosinca.

„Dragi Franko, biti prvi u najboljoj maslinarskoj regiji na svijetu velika je čast, a tvoje su zasluge u tome nemjerljive. Grad Vodnjan ostaje ti zauvijek zahvalan, a na tisuće zasađenih maslina neprestano će svjedočiti o tome", napisao je gradonačelnik Klaudio Vitasović.

"Dragi Franko Raguž, posvećujem ti večerašnje gostovanje u emisiji Druga strana na HRT-u. Iako si nas napustio ostaje sjećanje na tebe u svakoj zasađenoj maslini i lijepoj rjeci kojoj si znao uputiti kako biš još više potaknuo moju znatiželju i istraživanje kako biti bolji. Hvala ti na trudu kojeg si uložio u pokretanje poljoprivredne proizvodnje i maslinarstva Južne Istre. Stabla koja su posađena još su mlada ali će dugo svijedoćiti djelu povijesti kojeg si ti pokrenuo. Počivaj u miru", napisao je poznati vodnjanski maslinar Sandi Chiavalon.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa