Labinjan kandidat SDP-a za gradonačelnika Mostara

0
Arman Zalihić
Arman Zalihić

Mostar, najveći grad u Hercegovini, i treći grad po veličini u BiH, jedini je grad u Europi u kojem punih 12 godina nije bilo lokalnih izbora. Izbori su raspisani za 20. prosinca ove godine, pa će ovaj duboko podijeljeni grad napokon dobiti novog gradnačelnika, kojeg bira većina u Gradskom vijeću.

Dvije najjače stranke, SDA i HDZ za nositelje svojih listi, a time i kandidate za gradonačelnike istaknule su poznate mostarske liječnike: HDZ predvodi dr. Mario Kordić, urolog i ravnatelj Doma zdravlja Mostar, a SDA dr. Zlatko Guzin, kirurg i direktor Regionalne bolnice Safet Mujić.

No, i druge liste traže svoju šansu, a nama je posebno zanimljiva lista koalicije Bh. bloka za Gradsko vijeće Mostara, koju čine SDP, Naša stranka i Prva mostarska partija. Nositelj ove liste je Arman Zalihić (29), predsjednik mostarskog SDP-a.

 

Arman je inače sin Remze Zalihića, predsjednika NK Rudar iz Labina, rođenog Mostarca i labinskog zeta, koji je početkom 90-ih doselio u Labin i tijekom 90-ih ostao upamćen kao uspješni sportski menadžer koji je tadašnji RK Rudar dva puta uveo u Prvu hrvatsku rukometnu ligu.

Arman Zalihić također je rođen u Mostaru, ali je još kao tromjesečna beba doselio u Istru. U Labinu je završio osnovnu i srednju školu, nakon koje je, kao stipendist Grada Labina, upisao Filozofski fakultet u Mostaru, gdje je ostao trajno živjeti.

Od oca je naslijedio i strast prema sportskom menadžmentu, pa je jedno vrijeme obnašao dužnost predsjednika nekad slavnog FK Velež. U listopadu prošle godine izabran je za predsjednika mostarskog SDP-a.  

„Naša lista je spoj mladosti i iskustva, a cilj nam je unijeti novu snagu u Gradsko vijeće i nakon 12 godina potpune diktature SDA i HDZ-a napraviti promjene u Mostaru", rekao je Zalihić za portal Klix.ba.

Ne krije da bi prihvatio dužnost gradonačelnika ukoliko se za to ukaže prilika i ukoliko dobije podršku većine u Gradskom vijeću.

"Prvo ćemo predložiti zakonitu sistematizaciju Gradske uprave i reorganizirati gradsku administraciju tako da ona bude na usluzi građanima. Druga stvar je provesti reformu javnih poduzeća gdje će se objediniti sva javna poduzeća koja vrše jednaku djelatnost, tako da u Mostaru više neće postojati tri komunalna poduzeća, nego jedno koje će imati zadatak da u najkraćem roku očisti grad i riješi ove komunalne probleme, što je problem broj jedan za život građana“, kazao je Zalihić za klix.ba što bi prvo učinio ako bi postao gradonačelnik Mostara. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa