U nedjelju dvije nesreće: u obje se vozači prevrnuli na krov

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

U nedjelju su se na području Istre dogodile dvije prometne nesreće, u kojima su vozači zbog neprilagođene brzine sletjeli s ceste i prevrnuli se na krov.

Prva nesreća dogodila se oko 1.20 sati, kada je 30-godišnjak upravljao automobilom Audi, pulske registarske oznake, iz smjera Tarske Vale prema Taru te je dolaskom do blagog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u suhozid, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. Vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1.19 promila. U nesreći je lakše ozlijeđen te se protiv njega pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Druga nesreća, u kojoj je vozilo završilo na krovu, dogodila se oko 20.45 sati na županijskoj cesti 5105, kada je 19-godišnjak upravljao automobilom VW Golf, pulske registarske oznake iz smjera Rovinja prema Polariju te je prilikom izlaska iz blagog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor i sletio s ceste. Vozač je prvo udario u prometni znak, a potom u zid i vrata dvorišta te drveni stup, nakon čega se automobil prevrnuo na krov. U nesreći su lakše ozlijeđeni vozač i njegov 20-godišnji suputnik te se protiv vozača pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A GRAĐEVINSKI/A RADNIK/CA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZIDAR/ZIDARICA - TESAR/TESARICA

Do: 01.10.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA