koronavirus

Na Pazinštini znatno povećanje broja novozaraženih osoba

0
Ilustracija (foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL)

Posljednja dva tjedna na području Grada Pazina i općina Pazinštine evidentirano je znatno povećanje broja novozaraženih osoba od COVID-a 19, zbog čega je i sve veći broj osoba u kućnoj izolaciji. Dugotrajno povećanje broja novozaraženih osoba predstavlja i sve veće opterećenje zdravstvenog sustava zbog sve većeg broja osoba kojima je potrebno bolničko liječenje i druge usluge zdravstvene zaštite.

Pozitivni nalazi na COVID-19 i dalje su najčešće povezani s obiteljskim i drugim okupljanjima raznih sadržaja, sportskim treninzima i takmičenjima, nakon čega se zaraza prenosi u radne sredine, pogotovo zdravstvene i odgojno-obrazovne ustanove.

 

"Mole se svi građani da se odgovorno pridržavaju svih epidemioloških  preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (nošenje maski, dezinfekcija ruku, održavanje fizičkog razmaka), te da poštuju odluke Stožera civilne zaštite RH i Stožera civilne zaštite Istarske županije o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja. Također, poslodavci su obvezni osigurati primjenu svih epidemioloških mjera u radnim sredinama. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Odgovornim ponašanjem kojim se poštuju i provode mjere zaštite svi doprinosimo prevenciji širenja COVID-19 virusa", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Grada Pazina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa