Ležeći policajci u Tinjanu: 'Mislim da su to brane za normalan promet'

0

Općina Tinjan je koncem listopada objavila da je postavila "ležeće policajce" u naseljima Tinjan, Milohanići, Prenci i Radetići. "Iste su postavljene prema prometnom elaboratu, kako bi se u tim naseljima utjecalo na vozače i smanjenje brzine te povećala sigurnost, kako vozača tako i najugroženije skupine u prometu - pješaka, a naročito djece", objavili su iz Općine Tinjan. No, neki na društvenim mrežama dvoje u nužnost takve intervencije.

"Prometna sigurnost prije svega i iznad svega, no da li su ležeći policajci rješenje, s obzirom na intezitet prometa na spomenutim prometnicama? Mislim da su to samo brane za normalno odvijanje i protočnost prometa, prometni znak o dozvoljenoj brzini kretanja vozila sasvim je dovoljno rješenje problema sigurnosti prije svega pješaka", komentirao je jedan Pazinjan na društvenim mrežama.

"Poštovani, iako pozdravljam inicijativu, imam zamjerku - izbočine koje su postavljene doslovno zahtijevaju zaustavljanje na 5-10 km/h, kako bi se prešlo preko istih bez potencijalnog oštećenja vozila - poprilično frustrirajuće. Sredine su rijetko naseljene i ne vidim razloga zašto nije bilo dovoljno postaviti izbočine koje se mogu prijeći brzinom od 25-40 km - kao što je na još nekim mjestima u Kringi. Drugim riječima, smatram da su dimenzije izbočina pretjerane s obzirom na naseljenost i prometnost", komentirao je drugi dok je treći dodao: "Ma kakof vrajži elaborat treba za to postavit? Nanke da je visoka peć. Danas se elaborat zove anke ono ča smo mi zvoli domaća zadaća." (Foto: Facebook Općine Tinjan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa