Hrvoje stigao do Istre, a Ena se zaljubila u Plominu

0
Hrvoje Jurić i kujica Ena
Hrvoje Jurić i kujica Ena

Putovanje je trajalo 48 dana, od Prevlake do Kamenjaka u Istri. Prošli smo oko 1300 kilometara i preko 20 000 metara uspona, kaže za 24sata Slavonac Hrvoje Jurić (34) koji je prošle godine biciklom prošao svijet u 133 dana te neslužbeno srušio Guinnessov rekord. On je u pratnji svoje kujice Ene, koja je na putovanju imala svoju prikolicu, ucrtao biciklističku stazu duž Jadranske obale Via Adriatica Bike koja spaja biciklizam i planinarenje te prolazi kroz tri nacionalna i tri parka prirode. 

- Ena i ja obožavamo prirodu pa smo se odlučili i popeti i na neke vrhove. Prvi je bio vrh sv. Ilije na Pelješcu. Tu smo imali čak susret s divljim svinjama i spavali smo u planinarskoj kući s puhovima. Jedan je čak pao na moju vreću za spavanje, a Ena je tu bila luda. Pogled je predivan, čak se vide i neki Vrhovi u susjednoj BIH - prepričava Hrvoje. 

 

Pred sam kraj puta, u malom mjestu Plomin u Istri Ena se 'ludo' zaljubila.

- Bilo je to kao u Mostovima u okrugu Madison, samo sam ja u ovoj priči bio zla maćeha - našalio se Hrvoje.  

- Spustili smo se do luke snimiti koju fotku i podići dron. U daljini je bio neki pas koji je dotrčao do nas. U sekundi su se njih dvoje sprijateljili. Ena je bila presretna i van sebe. Njezin novi dečko pratio nas je cijeli putem i oboje su se potpuno 'zatelebali'. Da pas nema vlasnika, poveo bi ga sa sobom. Zakačio bih još jednu prikolicu ili bi propješačio tu zadnju dionicu. Nekako bi se snašao, međutim pas je imao vlasnika i praktički sam ga morao otjerati od nas jer smo krenuli prema Labinu i uplašio sam se da će ga uhvatiti mrak i da se neće znati vratiti. Ena je ostala pokunjena. Čak sam razmišljao stati na povratku i pitati čovjeka je li bi mi dao psa, no možda nekom drugom prilikom - prepričava Hrvoje Eninu ljubavnu avanturu. 

Čitavu reportažu pročitajte na 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa