nastavak dobre prakse

Umag umirovljenicima daje božićnice, nekima 4.000 kuna!

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Posvećujući posebnu pažnju svojoj najpotrebitijoj skupini građana, umirovljenicima, Grad Umag nastavlja i ove godine s osiguravanjem prigodnih potpora, odnosno božićnica. Unatoč smanjenju prihoda proračuna uzrokovanim korona krizom, Umag je ovoj najranjivijoj skupini građana ipak odlučio osigurati božićnice ne bi li čim lakše prebrodili ovaj težak period.

Pravo na navedenu potporu ostvaruju svi umirovljenici s prebivalištem na području grada Umaga u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina, a kojima je mirovina jedini izvor osobnih prihoda. Umirovljenici moraju ujedno ispunjavati uvjet o visini mjesečnih prihoda. Naime, božićnicu mogu ostvariti samci čiji ukupni mjesečni prihodi iznose do 2.000 kuna, odnosno umirovljenička zajednica čiji ukupni mjesečni prihodi iznose do 4.000 kuna mjesečno. Osim navedenog, ne smiju u vlasništvu ili suvlasništvu imati kuću, stan ili drugu nekretninu koja im ne služi za podmirenje osnovnih stambenih potreba, a čijim bi se stavljanjem u promet mogli ostvariti ili se ostvaruju dodatni prihodi od imovine i imovinskih prava.

Tako će, odlukom Gradonačelnika, svi umirovljenici koji udovoljavaju navedenim uvjetima, primiti potporu-božićnicu čija se vrijednost kreće od 1.000 do čak 4.000 kuna. Za umirovljenike čija je mjesečna mirovina jednaka ili manja od 1,000 kuna, gradska potpora-božićnica iznosi 4.000 kuna. Za umirovljenike čija mirovina iznosi do 1.500 kuna, božićnica će iznositi 2.500 kuna, dok će za umirovljenike čija je mirovina do 2.000,00 kuna mjesečno, božićnice iznositi 1.000 kuna.

„Želja je našim najpotrebitijim umirovljenicima, u ovo vrijeme korona krize te nadolazećih blagdanskih dana, pomoći i omogućiti dostojne i ugodne trenutke. Cijenimo i svjesni smo činjenice što realno zajednica duguje svojim umirovljenicima, za sve što su za nju tako nesebično i bezrezervno napravili. Nadamo se kako će im ovaj mali znak pažnje pomoći da blagdane provedu u miru, radosti i zajedništvu“ naglasio je gradonačelnik Bassanese.

Božićnica je samo jedna u nizu pomoći, programa i potpora koje je Grad Umag osmislio i osigurao svojim umirovljenicima. Zahtjevi za potporu se mogu preuzeti na internetskim stranicama Grada Umaga ili na ulasku u zgradu Gradske uprave, na adresi Trg slobode 7. Zahtjevi s popratnom dokumentacijom se mogu predati do 4. prosinca, osobnom predajom u pisarnicu Grada ili digitalno, putem sustava e-obrasci koji se nalazi na web stranici Grada Umaga.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

DIPLOMIRANI/A INŽENJER/KA GRAĐEVINE

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

ARMIRAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA