zbog epidemije

Otkazani Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

0
Foto: Roberto Matković
Foto: Roberto Matković

Bit će ovo prva godina da se međunarodna i tradicionalna manifestacija kojoj su hrlili brojni ljubitelji istarskog zelenog zlata, vrhunskih maslinovih ulja, ipak, unatoč željama te već započetim organizacijskim aktivnostima, neće održati ove 2020. godine. Organizator, Grad Vodnjan sa svojim suorganizatorima donio je tešku odluku koja je utemeljena na novoj situaciji koja je vrlo neizvjesna, a uglavnom usmjerena prema smanjenju broja posjetitelja, odnosno okupljanja ljudi.

"Kako je zdravlje stanovnika i posjetitelja Vodnjanštine, a tako i Istre te šire regije, na prvom mjestu i najvažniji motiv ove odluke, definitivno objavljujemo da se 16. Dani mladog maslinovog ulja – XVI Giornate dell’olio d’oliva novello“ neće održati“, poručili su organizatori.

Uz sve naputke, preporuke i propisane mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite kao i Stožera civilne zaštite Istarske županije, konačna je odluka Grada Vodnjana da se ovogodišnja manifestacija neće održati zbog trenutne epidemiološke situacije uzrokovane epidemijom bolesti COVID 19. 

"Svakako nastavljamo u pozitivnom duhu razvijati programe i ideje za realizaciju manifestacije već za sljedeću godinu. Ono što smijemo je pozvati ljubitelje mladog maslinovog ulja da se uz najavu proizvođačima individualno upute u Vodnjan te da kušaju i odaberu mlada maslinova ulja kao i druge poljoprivredne proizvode od lokalnih proizvođača te nastave uživati u blagodatima vrhunskih maslinovih ulja i delicija Vodnjanštine", stoji u priopćenju 

Grad Vodnjan će i dalje nastaviti podržavati poljoprivrednike i proizvođače koji donose na naše stolove proizvode vrhunske kvalitete te iznimnih nutritivnih vrijednosti koje su nužne i u ovim nastojanjima da na zavidnoj razini zadržimo zdravlje naših sugrađana.

"Ovim se putem zahvaljujemo svim dosadašnjim izlagačima, suorganizatorima, pokroviteljima, sponzorima, medijima te svim posjetiteljima koji su zajedno s nama svih ovih godina razvijali međunarodnu manifestaciju „Dani mladog maslinovog ulja – Giornate dell’olio d’oliva novello“ i tako postigli njezin uspjeh i prepoznatljivost. Zahvaljujemo se na razumijevanju i vidimo se na Danima mladog maslinovog ulja – Giornate dell'olio d'oliva novello u Vodnjanu 2021. godine!", poručili su organizatori.

                       

                       

 

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ARMIRAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A GRAĐEVINSKI/A RADNIK/CA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 10.10.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA