Konzorcij pulskog Tehnomonta gradi šest brodica za hitnu pomoć

0
Ilustracija (foto: tehnomont.hr)
Ilustracija (foto: tehnomont.hr)

Posao gradnje i opremanja šest brodica za hitnu medicinsku pomoć dobio je konzorcij domaćih brodogradilišta Tehnomont brodogradilišta Pula i Iskra brodogradilišta 1 Šibenik. Tu odluku donijelo je Ministarstvo zdravstva nakon što je proučilo tri pristigle ponude na natječaj raspisan 30. lipnja ove godine, piše Novac.hr.

Natječaj je raspisalo Ministarstvo zdravstva za projekt "Uspostave hitne medicinske pomorske službe brzim brodicama", a financira se iz fondova EU. Na natječaju je pobijedila zajednica ponuditelja: pulskog Tehnomonta i šibenskog brodogradilišta Iskra te riječke inženjersko-projektne tvrtke Metal Shark. Utvrđeno je da je ona dostavila pravovaljano jamstvo za ozbiljnost ponude, da ponuda ne prelazi cijenu koja je raspisana natječajem te da su ispunjeni svi zahtjevi i uvjeti vezani uz predmet nabave i tehničke specifikacije. Oni su ponudili cijenu nešto manju od 61,2 milijuna kuna bez PDV-a, koja je manja od procijenjene vrijednosti javne nabave (66 milijuna kuna bez PDV-a), javlja Novac.hr.

 Tomislav Smirčić, direktor Tehnomont brodogradilišta, tvrdi da je cilj udruživanja s Iskra brodogradilištem 1 iz Šibenika podjela posla te da gradnja ovih brodova ostane u Hrvatskoj. - Ovo je prvi korak u suradnji naša dva brodogradilišta jer postoji obostrana volja za suradnjom na novim projektima. Naravno da ćemo odlučivati od posla do posla, ali načelno postoji volja za suradnju. Mi imamo veliko iskustvo u gradnji brodova, posebno u aluminiju. Ne može nam se osporiti činjenica da naša brodogradilišta nisu tehnološki potpuno opremljena te stručno i kadrovski sposobna izgraditi vrhunske brodove - istaknuo je Tomislav Smirčić za Novac.hr.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA