Vila Aljoše Dadića u Ližnjanu: 'Skoro sve smo radili dva puta'

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Villa Yania smjestila se u Ližnjanu i zaista je poseban objekt. Na prvi pogled impresionira njena prozračnost - riječ je o jednokatnici na kojoj odmah u oči upadaju veliki otvori koji sugeriraju da je za lijepih dana boravak u kući, zbog puno prirodnog svjetla, božanstven. Tu su i bazen te popločano dvorište u kojem se može sunčati, roštiljati ili jednostavno provoditi vrijeme vani, piše Jutarnji.

Nikad, gledajući tu vilu, promatrač ne bi mogao zamisliti kako je sve to izgledalo prije dvije godine. Njen vlasnik Aljoša Dadić počeo je zaista od nule i na njenoj izgradnji i uređenju radio je nešto više od godinu i pol. Sve je počelo kad su on i njegova majka zasukali rukave i očistili 500 kvadrata velik teren od svega što je tamo bilo: žbunja, drva, smeća... Potom je slijedila izgradnja temelja i malo po malo počela je nastajati kuća. Aljoša nije samo prepustio sve majstorima koje je angažirao, kako to neki rade. On je od početka do kraja bio uključen u baš svaku etapu rada, jer je odlučio da sve što se ugrađuje u kuću mora proći kroz njegove ruke. Tako je i bilo.

- Kuću sam zapravo gradio sam, ali je u biti uz mene bila cijela obitelj: supruga Seija, majka, ujaci, stričevi. Zvuči smiješno, ali skoro sve smo radili dva puta. Toliko se ta kuća opirala. Najlakši su bili prvi građanski radovi. Jedan majstor betonira i stavlja armature, dečki usporedno vuku struju, vuku vodu za bazen i sve ide po planu... Naravno da je najteže bilo kad smo počeli probijati sve moguće rokove, iako i danas tvrdim da je kuća mogla biti za šest do devet mjeseci gotova... Da su se zvijezde u Hrvatskoj posložile, ali eto, nama se to nije dogodilo - pojašnjava Aljoša, javlja Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa