Općina Svetvinčenat otpisuje oko pola milijuna kuna potraživanja

0
Dalibor Macan, načelnik Općine Svetvinčenat (foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Dalibor Macan, načelnik Općine Svetvinčenat (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

U službenim novinama Općine Svetvinčenat od 3. rujna objavljena je odluka kojom se uređuje otpis dospjelih, a nenaplaćenih potraživanja Općine Svetvinčenat iz razdoblja od 1994. do 2017. godine, s naslova komunalne naknade, za koje je nastupila zastara te postoji prigovor zastare dužnika. Njome se odobrava otpis potraživanja s naslova komunalne naknade Općine Svetvinčenat u ukupnom iznosu od 586.224,51 kuna.

U istim službenim novinama objavljeno je kako je dana suglasnost načelniku Općine Svetvinčenat Daliboru Macanu da se po provedenom javnom nadmetanju za prodaju nekretnine u vlasništvu Općine Svetvinčenat sklopi Ugovor o kupoprodaji oranice površine 780 m2 najpovoljnijem ponuditelju Nataši Doblanović iz Svetvinčenta, koja je ponudila cijenu za kupnju nekretnine u iznosu od 141.426,03 kuna.

Općina je također donijela odluku o osnivanju vlastitog pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti te donijela odgovarajući pravilnik. Na sjednici 3. rujna donijeta je i odluka o izradi šestih izmjena i dopuna Prostornog plana Općine Svetvinčenat, kao i odluka o ustrojstvu jedinstvenog upravnog odjela unutar koje se navode koeficijenti za obračun plaća službenika i namještenika.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa