Od St. Portuna do Kosinožići:

Gradi se nova cesta, sustav odvodnje i vodoopskrbe

0

Početkom rujna nastavljena je izgradnja sustava odvodnje i vodoopskrbe te nove ceste na potezu St. Portun – Antonci - Kosinožići, nakon što su lani dovršene prve dvije faze radova na potezu od St. Portun do Antonci. Radove su ovoga tjedna zajednički obišli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat, a investicije su im predstavili direktor Odvodnje Poreč Milan Laković i tehnički direktor Srđan Mažar.

I ovaj se projekt realizira u suradnji s Istarskim vodovodom Buzet, a sve sukladno provedenoj zajedničkoj nabavi. Tako će se paralelno s izgradnjom dijela glavnog kanalizacijskog kolektora naselja Kosinožići u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, izgraditi i prva dionica vodovodnog ogranka za naselje Kosinožići u vrijednosti od 1,1 milijuna kuna. Po završetku podzemnih radova, lokalna cesta proširit će se na prosječnu širinu od 4,50 m, što će financirati Grad Poreč. Izvođač je Iskop d.o.o., rok za izvođenje radova je 110 dana, tijekom kojih je na snazi privremena prometna regulacija te se od Kosinožići do Poreča vozi obilazno, a po završetku prve faze radova za dio naselja Kosinožići promet će se preusmjeriti dvosmjerno preko naselja Antonci.

Kako je prilikom obilaska navedeno, suradnja Grada Poreča, Odvodnje Poreč i Istarskog vodovoda Buzet na zajedničkim će investicijama, omogućit će istovremeno izvođenje radova u vodoopskrbi i odvodnji te proširenju prometnice za dobrobit lokalne zajednice i stanovništva, kako se prometnice ne bi prokopavale i zatvarale u više navrata. Dodatno, nastavit će se obilaziti

Podsjetimo, kompletan podsustav Antonci u procijenjenoj vrijednosti od 13,1 milijuna kuna, podijeljen je u nekoliko faza izgradnje kanalizacijske mreže u ukupnoj dužini od 7,8 km sa sveukupno šest crpnih stanica, od čega je do sad izgrađeno 2.5 km glavnog kolektora na dionici  St.Portun – Antonci u vrijednosti od 4,1 milijuna kuna.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA