Monika Udovičić:

'Ne samo da se linije neće ukidati, već će se graditi tunel'

0
Monika Udovičić
Monika Udovičić

HDZ Istarske županije oglasio se priopćenjem slijedom najave Hrvatskih željeznica o reviziji isplativosti pojedinih željezničkih linija i izjave ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića da ukidanja željezničkih linija u Istri neće biti.

“Neke su željezničke linije manje profitabilne, ali su one itekako potrebne. Njima se prvenstveno služe školska djeca, ali studenti, te brojni umirovljenici kojima bi ukidanje ovih linija značajno otežalo obavljanje svakodnevnih aktivnosti.  Ne samo da se željezničke linije u Istri neće ukidati, već će ova Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem započeti gradnju druge cijevi tunela Učka”, izjavila je Monika Udovičić, tajnica Županijskog HDZ-a.

Nakon punog profila istarskog ipsilona, do 2024. bit će završena druga cijev tunela Učka. Sljedeći, jedini logičan, korak koji se nameće jest - željeznički tunel kroz Učku. Željeznički tunel kroz Učku, dugogodišnji je san svih stanovnika Istarskog poluotoka.

“Tunel je za nas isto što i Pelješki most za naše sugrađane s juga Hrvatske.  O tome se raspravlja još od 1857., a 1993. je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman postavio kamen temeljac za tunel ispod Ćićarije koji bi trebao biti dio buduće jadranske pruge. Projekt je to na čiju realizaciju čekamo 163 godine. Pravo je vrijeme da iskoristimo sredstva Europske unije koja su nam na raspolaganju, a u podršku Vlade uopće ne sumnjam”, zaključila je Udovičić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

ELEKTRIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA