Baderna: Najmlađi će se odsad sigurnije igrati

0
S predstavljanja u Baderni
S predstavljanja u Baderni

Pred uzvanicima i mještanima Baderne 25. kolovoza je u dvorištu tamošnjeg vrtića predstavljen projekt „Skači – za Badernu smo jači“ koji je proveo Mjesni odbor, zahvaljujući sredstvima Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Rezultat projekta je postavljanje gumene antistres podloge u dvorištu vrtića kraj igrala, na površini od tridesetak kvadrata, čime će igra za djecu iz područnog Dječjeg vrtića „Radost“ Poreč postati sigurnija, kao i za svu djecu iz Baderne koja koriste igralište. Rezultat su i dvije radionice za djecu - jedna pod nazivom „Ja sam mali majstor“, te jedna sportska radionica.

Ovime su mještanima ovog najudaljenijeg mjesnog odbora Grada Poreča, kojima su aktivnosti u gradu teže dostupne, poboljšati kvaliteta života u zajednici, a zahvat u prostoru olakšat će vrtićka druženja i aktivnosti u dvorištu. Oprema će ostati na trajno korištenje mještanima i za potrebe vrtića. U MO Baderna ima mnogo mladih obitelji s malom djecom, a bitnu promjenu u kvaliteti života donijeli su vrtić i jaslice, te su uvelike oživjeli mjesni odbor, a u zgradi vrtića, nekadašnje stare škole, smješteni je knjižni stacionar Gradske knjižnice Poreč, te se održavaju i rekreacijske vježbe za starije i druženja.

MO Baderna projektom „Skači – za Badernu smo jači“ javio se na natječaj Zaklade "Mali projekti za bolje sutra", koji se financira iz Fonda gradova i općina čiji su članovi 14 istarskih gradova i općina i u kojem sudjeluju od 2010. godine. Lani krajem godine dodijeljena su sredstva udrugama i organizacijama civilnog društva koje su se javile na njihov natječaj, a MO-u Baderna za njihov je projekt dodijeljeno 19.700 kuna.

- Iako mali, baš su ti projekti važni kako bi naši najmlađi sugrađani imali što kvalitetnije sadržaje i programe kako u gradu tako i u mjesnim odborima. I zato će Grad uvijek podupirati takve projekte. Zato se radi i na otvaranju manjih vrtića po prigradskim mjesnim odborima, kako bi se djeca u najmlađoj dobi osjećala doma i sigurnija. Udruge i mjesni odbori s našeg područja posebno su kvalitetni subjekti koji imaju jako puno ideja i posebno mi je drago da ih već godinama prati i Zaklada i nadam se da ćemo imati prilike nastaviti ovu suradnju, kazao je prilikom predstavljanja projekta Loris Peršurić, gradonačelnik Grada Poreča.

Okupljene su pozdravili i Dragan Legović predsjednik MO Baderna, a Ana Čehić Anić ispred projektnog tima podsjetila je kako je MO Baderna od Zaklade sredstva dobio i prije nekoliko godina za projekt „Djeci našeg malog mjesta“ u sklopu kojeg su osmišljene i održane radionice za djecu, sportska, kreativna i talijanskog jezika, a Grad je nastavio biti podrška održavanju radionica i kroz naredne godine.  Svi zainteresirani za prijavu djece na radionice malih majstora i sportsku, mogu se javiti putem maila mjesni.odbor.baderna@gmail.com,a radionice počinju 31. kolovoza dvorištu vrtića u Baderni.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

ARMIRAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA U PIZZERIJI

Do: 30.09.2020.

KAROJBA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 10.10.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA