Istarski obrtnici: Talijani i Slovenci, dođite, Istra je sigurna!

0
Na konferenciji za novinare u Obrtničkoj komori Istarske županije
Na konferenciji za novinare u Obrtničkoj komori Istarske županije

Nakon što je Italija proglasila Hrvatsku rizičnom zemljom, a moguće je da to učini i Slovenija, Obrtnička komora Istarske županije sazvala je 14. kolovoza konferenciju za novinare na temu "Utjecaj aktualnih epidemioloških mjera na ugostiteljsko-turistički sektor“. Na konferenciji su govorili predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije. Stanislav Briškoski, član Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Livio Janko i potpredsjednik Obrtničke komore Istarske županije Andi Vitasović.

„Pandemija koronavirusa odrazila se na sve sfere života i sve gospodarske djelatnosti a posebno negativne posljedice odrazile su se na turističku sezonu 2020. godine", stoji u propćenju koje je Obrtnička komora izdala,  a u nastavku se navodi: "S optimizmom smo dočekali zakašnjeli početak turističke sezone i prve goste. Bili smo svjesni da će sezona biti slabija nego ranijih godina. Unatoč tome, prihvatili smo sve odluke Stožera civilne zaštite i provodili preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. To se i vidjelo kroz praćenje bolesti u Istarskoj županiji koja se iskazala kao sigurna destinacija. Zbog toga nas je posebno pogodila odluka Italije o uvođenju obavezne karantene ili testiranja što ima velike posljedice na dolazak i boravak talijanskih gostiju u Istri upravo pred Ferragosto kada Talijani u većem broju dolaze na godišnji odmor.

Podsjećamo da je Istra njima najbliža i sigurna destinacija. Kako ugostitelji i turistički djelatnici čine sve da tako i ostane, očekujemo od svih nadležnih institucija reakciju na način da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se odluka promijenila ili prilagodila.

Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite nisu uvijek bile najjasnije za primjenu, uz nedorečene kriterije za provedbu, no uz odluke Stožera civilne zaštite Istarske županije i naše zalaganje za njihovu provedbu, Istra je danas sigurna destinacija, te pozivamo naše goste da nas s povjerenjem posjećuju“, završava priopćenje Obrtničke komore Istarske županije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa