Nizozemci masovno odlaze iz Istre zbog odluke svoje vlade, ali ne svi

0
Ferd i Elizabet, nizozemski turisti u kampu Stupice u Premanturi (foto: Jutarnji list)
Ferd i Elizabet, nizozemski turisti u kampu Stupice u Premanturi (foto: Jutarnji list)

Nakon objave odluke svoje vlade Nizozemci iz kampova na sjeveru Istre masovno su spakirali kofere i otišli prije pola noći te svoje ljetovanje nastavili u nekim susjednim zemljama kako nakon povratka u Nizozemsku ne bi morali u samoizolaciju, javlja Jutarnji.

S druge strane, naišli smo i na vjerne nizozemske turiste koji kažu da im ne pada na pamet napustiti Hrvatsku. - Da, znamo za preporuku naše vlade, ali nećemo ih poslušati. Ostajemo u Hrvatskoj, a ako bude trebalo, kada se vratimo u Nizozemsku, ići ćemo u samoizolaciju. U Istri ljetujemo već 21 godinu i ništa nas sada neće otjerati. Namjeravamo ostati i uživati, a naša vlada neka odlučuje što ima odlučiti - poručili su nizozemski turisti Fred i Elisabeth koji su odlučili svoje ljetovanje provesti ponovno u kampu Stupice na jugu Istre, u Premanturi.

Nisu zabrinuti zbog “snažne preporuke” njihove vlade od utorka da nakon povratka iz Hrvatske odu u 14-dnevnu samoizolaciju. U Stupicama, čini se, nije bio veliki egzodus jer su se sinoć odjavile samo dvije obitelji. Prema riječima Manuele Kraljević, direktorice prodaje i članice Uprave pulske hotelske kuće Arena Hospitality Group, nisu svi nizozemski gosti odlučili otputovati, ali je velik broj njih stornirao svoj buking za razdoblje kada u dijelu nizozemskih pokrajina počinju školski praznici. Pretežno je riječ o kamping-turistima, Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa