Bernardić kupio žbulu i pomidore na tržnici u Labinu (video)

3
Bernardić na labinskoj tržnici
Bernardić na labinskoj tržnici

„Jedna od prvih mjera koje ćemo provesti kada preuzmemo odgovornost za Hrvatsku bit će uvođenje nula posto poreza na dohodak za plaće manje od pet tisuća kuna kako bi radnicima omogućili u startu veću plaću“, kazao je Davor Bernardić novinarima 24. lipnja na Trgu labinskih rudara. U Labin je doputovao na čelu članova izborne liste Restart koalicije, koji su obilazili svoju VIII. izbornu jedinicu. Došli su nositelj liste Erik Fabijanić (SDP), Tulio Demetlika (IDS), Silvano Hrelja (HSU), Sanja Radolović (SDP), Željko Jovanović (SDP), Dalibor Macan (SDP) i Peđa Gabin (SDP).

Njihov domaćin bio je gradonačelnik Valter Glavičić, a među okupljenima nalazili su se gradonačelnik Umaga i predsjednik istarskog SDP-a Vili Bassanese, zatim raška načelnica Glorija Paliska, zamjenica načelnika Sv. Nedelje Irene Franković, predsjednik Vijeća Sv. Nedelje Valter Golja. Glavičić, Fabijanić, Bernardić i Demetlika obratili su se novinarima odmah nakon okupljanja.

„Mnogo je dobrih stvari krenulo iz Labina i uvjeren sam da će i ovog puta biti tako i vjerujem da je ovo početak jedno pravog, novog puta naše Republike Hrvatske“, rekao je Glavičić. Fabijanić je istaknuo da je Labin „rudarsko mjesto poznato po svojoj  Republici i Giuseppini Martinuzzi, ljevičarski kraj i koji zna što je solidarnost, jednakost i multikulturalnost i zna pobijediti na izborima.“

Napomenuvši da je Labin uvijek bio avangarda u promjenama, Demetlika je kazao: „Tako i sada ističemo spremnost da pokrenemo promjene u Hrvatskoj kako bi se maknuli s dna svih onih ljestvica Europske unije gdje je Hrvatsku dovela ova Vlada. Istra je najrazvijenija hrvatska regija u svim segmentima gospodarstva, da ne govorim o vrijednostima građanskih prava i tolerancije. Te visoke standarde u ovoj koaliciji želimo preslikati na Hrvatsku.“

„Naš zadatak je da pobjedom Restart koalicije omogućimo Istri da se još brže razvije. Utoliko je naš cilj pomoći svima kojima je potrebno pomoći u ovo teško vrijeme krize, i gospodarstvu i građanima, zaštiti radnike i rasteretiti rad. Jedna od prvih mjera koju smo poduzeli kada smo prošli put došli na vlast bilo je smanjenje PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu i to ćemo opat napraviti. Cilj na je da PDV u ugostiteljstvu i turizmu bude deset posto kako bi naš turizam bio konkurentan među mediteranskim zemljama. Naši mali OPG-ovci i naši mali poljoprivrednici ne mogu plasirati svoju robu u trgovačkima lancima kao što to mogu npr. u Austriji i Sloveniji. Stvorit ćemo zakonski okvir da bi naši mali OPG-ovci mogli plasirati svoju robu i u trgovačke lance jer ćemo tako najbolje zaštititi naše nacionalne interese. Ova Vlada je uvela porez na reinvestiranu dobit, a Restart koalicija će ukinuti taj porez. Želimo da se investira u našu zemlju, želimo da se otvaraju nova radna mjesta jer samo investicije mogu promijeniti našu ekonomiju.“, rekao je Bernardić.

Također, kazao je da Restart namjerava pokrenuti brodogradnju i sačuvati Tvornicu duhana Rovinj. Bernadić i ekipa s liste prošetali su tržnicom i svugdje po nešto kupili, između ostalog i luk i paradajz, a bili su i počašćeni narezanim pršutom. Druženje su nastavili u obližnjem kafiću. (Tekst: Robi Selan, foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa