Talijanski veleposlanik i konzul posjetili Vodnjan

0
Posjeta Infobipu
Posjeta Infobipu

U svom prvom posjetu Gradu Vodnjan 16. lipnja boravili su novi veleposlanik Republike Italije u Hrvatskoj Njegova Ekscelencija Pierfrancesco Sacco i generalni konzul Republike Italije u Rijeci dr. Davide Bradanini.

Svrha ovoga posjeta bila je upoznavanje novih diplomatskih predstavnika Republike Italije u Republici Hrvatskoj sa Gradom Vodnjanom na čijem području djeluju dvije vrlo aktivne zajednice Talijana, Vodnjan i Galižana.

Tijekom posjeta gosti su obišli gradsku upravu, gdje im je od strane gradonačelnika Klaudia Vitasovića upriličen svečani prijem. Vitasović je diplomatskim predstavnicima zaželio dobrodošlicu naglasivši kako su upravo dobri odnosi Grada Vodnjan sa talijanskom ambasadom i konzulatom dugogodišnja tradicija koja će se zasigurno nastaviti i u ovom diplomatskom mandatu. Veleposlanik Sacco i konzul Bradanini izrazili su zahvalnost Gradu Vodnjanu na svemu što čini u cilju očuvanja tradicije i kulture talijanske nacionalne zajednice sa ovog područja.

Svečanom prijemu nazočili su i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin, predsjednik Talijanske unije Maurizio Tremul, predsjednik izvršnog vijeća Talijanske unije Marin Corva, počasni Konzul Republike Italije u Puli Tiziano Sošić, predsjednik Gradskog vijeća Vodnjana Corrado Ghiraldo, zamjenici gradonačelnika Vodnjana Diriana Delcaro Hrelja i Enea Codacci, te predstavnici Zajednica Talijana Vodnjan i Galižana.          

Nakon prijema u Gradu Vodnjanu diplomatski predstavnici posjetili su sjedište Zajednice Talijana Vodnjan u palači Bradamante gdje su ih dočekali predsjednik Livio Belci i predsjednik Izvršnog vijeća Sandro Manzin sa suradnicima. Potom su posjetili i kampus Pangea sjedište tvrtke Infobip gdje su ih dočekali vlasnici Roberto i Silvio Kutić. Oni su im prezentirali kampus i djelatnosti tvrtke.

Konzul Bradanini posjetio je zatim i Zajednicu Talijana 'Armando Capolicchio' u Galižani, gdje su ih dočekali predsjednica Zajednice Diriana Delcaro Hrelja i predsjednik Skupštine zajednice Pietro Demori sa suradnicima, a susret je zaključen posjetom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Chiavalon u Vodnjanu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa