Zbog duga od tri lipe ribar iz Poreča ostao bez državne potpore

0
Albert Gherghetta (foto: Arhiva/tportal)
Albert Gherghetta (foto: Arhiva/tportal)

Zbog duga od tri lipe, za koji nije znao, ribar iz Poreča ostao je bez državne potpore male vrijednosti, piše tportal s kojeg prenosimo dio članka u nastavku.

Umjesto potpore dobio je preporučeno obrazloženje s povratnicom koje je državu koštalo više od tri lipe. Tako država, umjesto PDV-a koji bi dijelom dobila nazad od uložene potpore, nije dobila ništa. Ili, preciznije, dobit će tri lipe kad se dug podmiri. Je li moglo drugačije?

'Mogu li vam ostati dužna jednu, dvije ili tri lipe?' Koliko ste puta tu rečenicu s različitim iznosom duga za sitniš čuli od blagajnica u trgovinama mješovitom robom. Vjerojatno nebrojeno. Lipa manje-više, iako vas je to nerviralo jer cijene nisu zaokružene, nego su postavljene na XX,99 kuna. No za razliku od vas, kod države nema 'ne'š ti lipa manje-više', a to je najbolje osjetio Albert Gherghetta, ribar iz Poreča.

Gherghetta, vlasnik ribarskog obrta za morski ribolov Grga, podnio je polovicom veljače Ministarstvu poljoprivrede, Upravi za ribarstvo, zahtjev za malom državnom potporom. 'Prvi put sam podnio takav zahtjev. Trinaest godina imam obrt koji sam naslijedio od oca, a u ribarstvu sam skoro 30 godina. Ne znam koliko bih točno sredstava mogao dobiti jer to ovisi o nizu parametara. Mislim da bi u mom slučaju moglo biti maksimalno 15 tisuća kuna', prepričao je Gherghetta.

Nakon što su zaprimili njegov zahtjev koncem veljače u Ministarstvu su krenuli u provjeru kod Porezne uprave i utvrdili da njegov obrt, kako stoji u obrazloženju Odluke za odbijanje zahtjeva, a koju potpisuje pomoćnik ministra Ante Mišura, sa zaključno 27. siječnja 2020. godine ima nepodmirene financijske obveze prema državnom proračunu u iznosu od 0,03 kune te zbog toga ne može dobiti traženu potporu, piše tportal.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A GRAĐEVINSKI/A RADNIK/CA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/ICA U GRAĐEVINARSTVU

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZIDAR/ZIDARICA - TESAR/TESARICA

Do: 01.10.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA