Pula: Privremeno se otvara novi rotor u Valturskoj

0
Rotor na raskrižju Valturske, Japodske i Ulice Jurja Žakna
Rotor na raskrižju Valturske, Japodske i Ulice Jurja Žakna

Radovi na još jednoj od osjetljivih točaka cestovnoga prometa u Gradu Puli uspješno se privode kraju. Podsjetimo, krajem studenog prošle godine započeli su radovi na izgradnji kružnog raskrižja  Valturske, Japodske i Ulice Jurja Žakna, kao i na izgradnji proboja Valturske ulice na Japodsku ulicu/Ulicu Bože Gumpca.

Investiciju koja je procijenjena od iznimne važnosti za, prvenstveno sigurno, a potom i funkcionalno odvijanje prometa u tom dijelu grada, izvodi društvo Cesta, a ukupna ugovorena vrijednost predmetnih gradnji temeljem provedene javne  nabave iznosi 6.737.707,60 kuna bez PDV-a, koji iznos osim izgradnje kolnih i pješačkih površina obuhvaća i  izgradnju oborinske odvodnje, javne rasvjete, elektroničke kabelske kanalizacije, te  izmještanje postojećih instalacija HEP-a i vodovoda.

Iako se predmetni radovi formalno odnose na dvije prometne građevine – izgradnja kružnog raskrižja na Valturskoj ulici, te proboj s Valturske na Japodsku ulicu, odnosno Ulicu Bože Gumpca, isti su se, zbog njihove direktne prostorne  povezanosti, izvodili paralelno vodeći pritom računa da se  promet regulira na način da u čim manjoj mogućoj mjeri utječe na život okolnih stanovnika. Upravo stoga su se, u svakoj od faza izvođenja radova, povremeno i privremeno te pod posebnim uvjetima u promet puštali  određeni dijelovi još uvijek gradilišne zone.

Slijedom navedenoga, pod gradilišnim uvjetima, puštena je u promet prometnica koja povezuje Valtursku s Japodskom Ulicom/Ulicom Bože Gumpca, a od danas se, uz za sada još uvijek privremenu regulaciju, u promet pušta i kružni tok na Valturskoj. Konačno dovršenje svih aktivnosti, očekuje se tijekom sljedećeg tjedna, kada će se na dva dana privremeno zatvoriti dionica koja spaja Valtursku ulicu sa Japodskom, a kako bi izvođač radova, o vlastitom trošku, zamijenio završni-habajući sloj asfalta, za koji su provedenim kontrolnim ispitivanjima utvrđena određena odstupanja u odnosu na propisanu kvalitetu. Nakon toga slijedi puštanje u promet i ove dionici, također pod privremenom regulacijom, sve do ishodovanja uporabne dozvole za oba zahvata, koje se planira u narednom, kratkom periodu. Grad Pula ovim putem zahvaljuje svim građanima na strpljenju za vrijeme odvijanja radova.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VRTLAR/KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA