Cappelli otkrio kad se otvaraju granice

0
Foto: vlada.gov.hr
Foto: vlada.gov.hr

Danas će Europska komisija donijeti preporuke o relativnom otvaranju granica unutar EU. Ministar turizma Gari Cappelli u emisiji A sada Vlada na HRT-u rekao je kako su se svi ministri turizma složili da treba postojati protokol na razini EU, ali da treba biti svjestan da u epidemiološkoj situaciji nisu svi jednaki. Granice sa Slovenijom trebale bi biti otvorene već za koji dan, piše Index.

"Dobar rezultat bilateralnih razgovora sa Slovenijom očekujemo već ovih dana zato što nam je epidemiološka slika slična. Ovim dogovorom, Slovenci kada se vraćaju u zemlju, više neće morati biti u karanteni 14 dana", rekao je i dodao kako Hrvatska razgovara s još nekim zemljama o otvaranju granica. Rekao je da kada se riješi protokol sa Slovenijom, očekuje velik dolazak slovenskih turista, posebno zato što njih 110 tisuća ima kuće u Hrvatskoj.

"Siguran sam, ako epidemiološka situacija bude u redu, da ćemo s Njemačkom imati 15.6. dolazak turista bar cestovnim putem", rekao je ministar. Naglasio je da je Hrvatska isprovocirala EU da se požuri s preporukama o najbitnijim stvarima, a to je među ostalim i kretanje unutar granica. "Na razini EU smo dogovorili da se granice za treće zemlje ne otvaraju do 15.6.", rekao je. "Do kraja mjeseca ćemo imati protok s dvije-tri zemlje, a do 15.6. planiramo Njemačku i još neke zemlje", istaknuo je i dodao kako narudžbe za 7. i 8. mjesec nisu stornirane, piše Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa