Crveni križ Poreč i volonteri dali veliki doprinos u borbi protiv korone

0

Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa, a tim danom u Hrvatskoj započinje i Tjedan Crvenoga križa. Iako ove godine nema tradicionalnih programa obilježavanja, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić na ovaj važan datum ipak želi izraziti duboku zahvalnost Gradskom društvu Crvenoga križa Poreč i svim volonterima koji već više od dva mjeseca neumorno pružaju podršku svim ljudima u potrebi.

Djelatnici i volonteri Crvenoga križa već više od dva mjeseca redovito obilaze stare i nemoćne, osobe u samoizolaciji koje nemaju nikoga drugoga da im pomogne, oboljele od COVID-a 19 te socijalno ugrožene građane. Za te ljude nabavljaju namirnice, dostavljaju im lijekove, a socijalno ugroženima i bolesnima dijele i kutije s osnovnim životnim potrepštinama.

Gradsko društvo Crvenoga križa Poreč u proteklom je razdoblju okupilo 57 volontera koji su poklonili 901 volonterski sat. Dostavljeno je hrane i lijekova za 485 korisnika, podijeljeno 3.576,14 kg hrane i higijenskih potrepština, provedeno 16 aktivnosti odjela za dekontaminacije, a zaprimljeno je i 10 donacija s više od 1.200 kg hrane. Obavljeno je 425 savjetodavnih te jo 38 poziva psihosocijalne pomoći. U ovim specifičnim uvjetima uspješno su provedene i dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na kojima je prikupljeno čak 195 doza krvi.

- Zahvaljujući radu i angažmanu Crvenoga križa, volontera i donatora, Poreč se dokazao kao primjer u solidarnosti i humanosti. Ponosan san da živimo u gradu koji okuplja toliko ljudi dobre volje, spremnih pomoći kada je najpotrebnije. Zato vam od srca hvala, rekao je gradonačelnik Peršurić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A GRAĐEVINSKI/A RADNIK/CA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA