pula

Evo kojih se preporuka treba držati na dječjim igralištima

0
Aleksandar Matić
Aleksandar Matić

Temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske sva dječja igrališta su od 4. svibnja ponovno otvorena te ovim putem apeliram na roditelje, none i noniće, odnosno rodbinu koja brine o djeci da se prilikom korištenja igrališta pridržavaju svih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi mališani i svi ostali bili zaštićeni i sigurni. S obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom stavljanja u funkciju dječjih igrališta i rekreacijskih poligona na otvorenome preporuča se sljedeće:

Organizacija: Dječja igrališta i rekreacijski prostori na otvorenome stavljaju se u funkciju. Stavljaju se na raspolaganje i prateći sadržaji poput klupa za sjedenje na otvorenome.
Fizička distanca: Potrebno je održavati fizičku distancu među osobama od 1,5 metra. Pri tome pratitelj djeteta i dijete ne moraju održavati fizičku distancu. Potrebno je obratiti pažnju odnosno podučiti djecu da izbjegavaju grupiranje na jednom mjestu i održavaju fizičku distancu koliko je moguće.
Dezinfekcija i nošenje maski za lice: Za vrijeme boravka na dječjim igralištima te tijekom bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom preporuča se češće dezinficirati ruke te izbjegavati dodirivanje lica nečistim rukama.
Pridržavati se svih općih i higijenskih mjera: Opće mjere prevencije širenja bolesti COVID-19 dostupne su na ovoj poveznici.

"Ovim putem, također, podsjećam građane da se pitanjima vezanim za dječja igrališta, kao i prijedlozima za daljnje uređenje te sanaciju postojećih oštećenja  obrate Castrumu na e-mail: igralista@castrum-pula.hr ili pozivom na broj telefona Castruma 052/535-710", navodi se u priopćenju Castruma koje potpisuje direktor Aleksandar Matić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa