Evo što pulska kozmetičarka i krojačica kažu o novim mjerama!

0
Petra Cvjetković i Asminka Lučev (foto: Facebook)
Petra Cvjetković i Asminka Lučev (foto: Facebook)

Frizeri, brijači, kozmetičari, pedikeri...svi su oni - nakon mjesec i pol pauze danas ponovno otvorili vrata svojih radnji. Zainteresiranih mušterija, barem je zasad, više nego dovoljno. Rad pod novim mjerama zaštite neće im, kažu, otežati posao. Naime, većina tih profesija i ranije je morala provoditi određene mjere zaštite, javlja Radio Pula.

Nove mjere provode se odmah na ulazu. Nakon što mušterija dezinficira ruke, kozmetičarka joj daje masku te joj navlači najlonsku zaštitu za obuću. I to je otprilike sve jer se u takvim salonima i ranije provodila dezinfekcija poslije svake mušterije, bila ona na masaži, limfnoj drenaži ili depilaciji, kaže pulska kozmetičarka Asminka Lučev za Radio Pulu i dodaje: "Ja ne vidim da je tu nešto, dodali smo možda neke mantiliće, mi smo uvijek imali i maske i rukavice, e da, vizir...vizir je novo! Ljulja se, magli se, al nema veze, ajmo radit!"

No, vizir se koristi samo pri tretmanima lica, za sve ostalo dovoljne su maske. Novost je, međutim, i vođenje evidencije osobnih podataka mušterija kako bi se - u slučaju da se neka od njih pokaže pozitivnom na koronavirus - moglo doći do ostalih koji su istoga dana bili u salonu. "Bitno da se to ne daje u javnost, znači ime, prezime, broj mobitela, ipak radi epidemiologa, radi zaštite, mislim da to nije neki stravičan problem." Ipak, uzme malo vremena pa se red jutros stvorio i ispred salona inače ekspresnog Ace Brice. I tu je obvezna dezinfekcija opreme poslije svake mušterije. Nove mjere provode se i u danas otvorenim krojačnicama, poput one koju vodi Petra Cvjetković. "Masku, rukavice, dezinfekcijska sredstva, ali ljudi se pridržavaju mjera tako da nema nikakvih problema." Najvažnije je da se radi pa se, barem zasad, nitko ne žali, javlja Radio Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa