istrijani kuhaju

Adil nakon Večere za pet na selu: 'Navratit ću u pekaru na burek'

0
Foto: RTL
Foto: RTL

Ovaj tjedan u „Večeri za 5 na selu“ preselili smo se u Istru, gdje smo kod prve kuharice Aleksandre Pekice provjerili je li lavanda ukusna namirnica i kako se kuha s ostacima iz hladnjaka, piše RTL u čijem kulinarskom showu Večera za pet na selu sudjeluju Istrani. Prenosimo dijelove teksta u nastavku.

Naime, vlasnica OPG-a iz maloga mjesta Pekica, pokraj Svetvinčenta, natjecateljima je pripremila zanimljiv jelovnik, koji se sastojao od kreativnih naziva jela - predjela Delicije namaz, glavnog jela Pun trbuh te deserta Ostaci iz frižidera.

Domaćica je dočekala goste u dvorištu, a nakon upoznavanja počastili su se likerom od lavande. „Probao sam neke stvari od lavande, ali večeras sam prvi put probao liker od lavande i bio je dosta dobar“, rekao je Lučano Ferenčić iz Malog Ježenja kraj Pazina, no Mariji Matošević iz Krunčići kraj Sv. Lovreča se baš i nije svidio. Aleksandra ih je potom poslužila i pogačicama s lavandom. „Kolač se može pojesti jer ne čuješ lavandu, ali rakija je dibidus“, komentirala je Marija.

Ubrzo su svi ušli u kuću, a gosti nisu mogli dočekati da domaćica iznese predjelo. „Jako dugo čekamo to predjelo, ne znam što li Sandra sprema, ali ja sam jako gladna i ne znam gdje je to predjelo“, komentirala je Elisabetta Bilić iz Bala, a svi su se složili s njom. A kad je došlo predjelo, odmah su počeli prigovori. „Vidim skutu, sir, a ja to ne volim“, rekla je Elisabetta, a Adilu Beganoviću iz Labin je sve izgledalo previše jednostavno.

„Na prvi pogled mi se čini kao da se netko igrao. Znači, narezao je onaj sir, namazao fete kruha i stavio pred mene“, rekao je najmlađi kandidat ovoga tjedna, a i ostali su se kandidati malo razočarali, piše RTL.

Kad je Aleksandra poslužila glavno jelo, Adil je odmah komentirao kako mu nije u redu da si sam vadi u tanjur. „To je mogla učiniti gospođa Aleksandra jer je ona tu domaćin, da se vidi tko je tu gazda i da se vidi kod koga smo mi tu došli“, rekao je, a Marija nije bila oduševljena ni okusom: „Mogla je staviti nešto bolje u raviole, neki pikantniji sir ili da je stavila malo tartufića, bilo bi drugačije.“

Marija je dala ocjenu osam zato što joj je u predjelu i glavnom jelu falilo nešto, kao i Lučano koji smatra da se domaćica malo više trebala potruditi oko predjela, Elisabetta je također dala osmicu zato što ne voli sireve, a Adil se odlučio za ocjenu šest jer smatra da se domaćica trebala više potruditi oko predjela i nikako mu se nije svidio pas u kući. 'Nisam se najeo i navratit ću u pekaru na burek', rekao je, javlja RTL.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa