Potpredsjednik pulskog SDP-a: 'Građani žele školu na Gregovici'

0
Konferencija na parceli koja je ujedno i tema
Konferencija na parceli koja je ujedno i tema

Povodom skorog održavanja izbora za vijeća Mjesnih odbora Grada Pule nositelji lista za mjesne odbore Gregovicu, Kaštanjer i Monvidal SDP-a Pule s koalicijskim partnerima na  tim izborima: HSU-om, SDSS-om, HSLS-om i Istarskim Laburistima 12. veljače su u Puli na području mjesnog odbora Gregovica na parceli gdje mještani Gregovice žele izgradnju osnovne škole održali tiskovnu konferenciju.

Igor Belas, potpredsjednik SDP-a Pule i gradski vijećnik istaknuo je kako se tiskovna konferencija održava upravo na lokaciji na Gregovici gdje mještani Gregovice žele izgradnju osnovne škole kako bi ukazali na nedovoljnu brigu gradske vlasti o našim najmlađima, ali i općenito na nedovoljni angažman u području odgoja i obrazovanja. Naglasio je kako je SDP podnio i prijedloge za financiranje iz gradskog proračuna, od kojih niti jedan nije usvojen.

Tako smo predložili da se za sljedeću školsku godinu planiraju sredstva u proračunu u visini od 1.633.000 kuna (4.600 X 355 kuna) za kupnju radnih bilježnica pulskim osnovnoškolcima što nije usvojeno, a bio je tu još cijeli niz prijedloga od vraćanja cijena vrtića na „staro“ koje je gradonačelnik odlučio poskupiti u „paketu“ s nepotrebnim povećanjem prireza na maksimalnih 12% i ukidanjem subvencije prijevoza osnovnoškolcima do osiguravanja školskih ormarića u svim pulskim osnovnim školama.

Amir Rušiti, nositelj liste za MO Gregovica istaknuo je kako danas područje Gregovice (izuzev talijanske škole) nema osnovnu školu, a svjedočimo ubrzanoj stambenoj izgradnji na tom području i doseljavanju puno obitelji s malom djecom. Od ostale problematike za čije se rješavanju zalažu Rušiti je istaknuo kako je Pula nekada vrvila gradskim vrtovima koji su dani u korištenje lokalnom stanovništvu, a s obzirom da Gregovica ima zelenih površina koje malo pomalo postaju ilegalna odlagališta, gradski vrtovi dani na korištenje Puležanima, djelomično bi riješili problem smeća na zelenim
površinama.

Kaže da se usred Gregovice nalazi neuređena površina koja bi se trebala iskoristiti na način da postane zelena šetnica sa sportskim sadržajima, uz kombinaciju vrtova i odmarališta Marino Percan, nositelj liste za MO Kaštanjer rekao je kako se dogradnja Osnovne škole Kaštanjer već godinama obećava roditeljima i njihovim školarcima, a još nije ni u izradi projektno –tehnička dokumentacija. Krajnje je vrijeme da se Grad Pula počne brinuti za svoje mlade naraštaje i omogući školarcima u OŠ Kaštanjer iste uvjete – jedno smjensku nastavu kao što to imaju drugi školarci u Puli.

Zatim, Percan je naglasio kako je potrebno osigurati nogostupe po prometnicama radi sigurnosti hodanja, zaklone od kiše kod autobusnih stajališta, rasvjetu po kvartu i pravovremeno odvoženje smeća. Također, naglasio je kako je potrebno osigurati prostor za druženje umirovljenika, kao i dječje
igralište na prostoru novoizgrađenih stambenih zgrada. 

Livio Antolović, nositelj liste za MO Monvidal rekao je kako na Monvidalu postoji problematika odlaganja zelenog otpada - većina objekata na području MO Monvidal otpada na samostojeće kuće ili kuće u nizu koje imaju zelene površine ispred, iza i oko objekata.

Vlasnici prilikom održavanja koliko mogu odlažu otpad u kontejnere za komunalni otpad, a ostalo završi u šumama. Zalagati će se kaže za bolja prometna rješenja – postavljanje ležećih policajaca u Grožnjanskoj ulici i Bujskoj ulici, postavljanje sigurnosnog ogledala na raskrižju Partizanske i Stankovićeve ulice. Također, smatra da je kapitalni projekt za Monvidal prenamjena utvrde Monvidal u kulturno – društveni centar i izgradnja boćališta uz utvrdu koja je već desetljećima zapuštena.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA