tko zamjenjuje jerković

Vrbat i Ferić među kandidatima za odlazak u Sabor

0
Danijel Ferić, drugi s desna i Tanja Vrbat, druga s lijeva
Danijel Ferić, drugi s desna i Tanja Vrbat, druga s lijeva

Odlaskom Romane Jerković u Europarlament otvara se i pitanje tko će je zamijeniti u Saboru s obzirom na to da zbog nespojive funkcije više ne može biti saborska zastupnica. U Sabor je Riječanka Jerković ušla u osmoj izbornoj jedinici u kojoj je bila peta na listi. Odluku o njenoj zamjeni, kako nam je kazao šef Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk, donijet će sam predsjednik stranke Davor Bernardić koji je upoznat s time da o tome mora odlučiti što prije s obzirom na to da Jerković od 1. veljače više neće biti saborska zastupnica nego zastupnica Europarlamenta, piše Večernji iz kojeg u nastavku prenosimo dio teksta.

U SDP-u su već počela nagađanja tko bi Jerković mogao zamijeniti. I kako stvari stoje, očito je da i u ovom slučaju Bernardić neće poštovati redoslijed s liste prema kojemu bi Jerković trebala zamijeniti istarska SDP-ovka Tanja Vrbat Grgić, a što je za vrijeme Zorana Milanovića, dok je vodio SDP, bilo neko nepisano pravilo. Međutim, kako je liste s kojih je u Sabor ušla Jerković slagao upravo Milanović, teško je očekivati da je redoslijed kandidata sasvim po volji Davora Bernardića.

Neslužbene informacije kažu da SDP Rijeka neće propustiti priliku u Sabor “progurati” nekoga iz svoje organizacije s obzirom na to da je i Jerković bila riječka SDP-ovka. Isti izvori kažu da će kandidatkinja koju će ta organizacija “gurati” biti potpredsjednica Gradskog odbora SDP-a Rijeke Sandra Krpan, dok se kao druga kandidatkinja koja ima najviše šansi ući u Sabor spominje načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, koja je i potpredsjednica županijskog SDP-a. Drugim riječima, Bernardića ne očekuje nimalo lagan zadatak jer će morati odlučiti hoće li se, po ovom pitanju, prikloniti Vojku Obersnelu, gradonačelniku Rijeke, i Marku Filipoviću, šefu SDP-a Rijeka, ili potpredsjedniku SDP-a i županu Zlatku Komadini. U igri su navodno i još dva imena, i to Danijel Ferić iz pulskog SDP-a, a spominje se i Eni Šebalj, zamjenica načelnika Matulja. Međutim, svi izvori kažu da će se prava bitka ipak voditi između Krpan i Ahmetović te da upravo Ahmetović tu ima najveće šanse za ulazak u Sabor, piše Večernji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa