Nova jaslička skupina u vrtićima na Velom Vrhu

0

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci pozdravila je nove mališane čiji je boravak organiziran u sklopu novonastale jasličke skupine u dječjim vrtićima na Velom Vrhu. To je već druga jaslička skupina koja se tijekom pedagoške godine otvara zbog znatno povećanog interesa i potreba samih roditelja. Čak osmero novih mališana uživalo je u igračkama i pametnim spravama koje im omogućuju zdravo odrastanje i pravilnu socijalizaciju s drugom djecom. Za boravak djece u novim jasličkim skupinama u gradskom proračunu osiguran je iznos od 400 tisuća kuna, a Grad Pula osigurava i troškove dvaju odgajatelja u visini od 210 tisuća kuna. Veseli mališani uskoro dobivaju i petero novih prijatelja koji će im se pridružiti kada navrše godinu dana. Ukupno se u dječji vrtić Mali svijet smijestilo 14, a u dječji vrtić Pula 13 djece, pa će se njihovi roditelji moći vratiti na posao s puno manje briga i stresa.

"Iznimno me veseli što smo organizirali ovu novu skupinu mališana tijekom pedagoške godine, koji će uz nova znanja steći i prava prijateljstva. Posebno mi je drago što imamo prilike na direktan način pomoći roditeljima i olakšati im prve godine života njihovih najmilijih. Cijelokupnom sustavu predškolskog odgoja pristupamo racionalno i na pravedan način." - kazala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci te je poručila kako je postotak obuhvata djece u predškolskim ustanovama u Puli čak 75 posto, znatno veći od prosjeka u Republici Hrvatskoj koji iznosi 54 posto..

Treba spomenuti i kako je Grad Pula na prijedlog mjesnog odbora Veli Vrh sredstvima plana malih komunalnih akcija pristupio  izradi projektne dokumentacije uređenja zelene površine u naravi šume koja je u prethodnom razdoblju od strane Župe dana na korištenje Gradu za tu namjenu. Dječje igralište je smješteno u sjeveroistočnom dijelu između dvije asfaltirane pješačke staze kojima se pristupa školskom dvorištu te južnog dijela školskog dvorišta. Mališane svih uzrasta stoga uskoro očekuju nove radosti i sprave za igrala.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA U PIZZERIJI

Do: 30.09.2020.

KAROJBA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A DIMNJAČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 10.10.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA