kopar

Neznanka uzela djecu na ulici: 'Nećete više vidjeti mamu i tatu'

0
Župančičeva ulica u Kopru
Župančičeva ulica u Kopru

Na Facebooku je korisnica podijelila objavu u kojoj je opisala zabrinjavajući incident koji se dogodio u srijedu usred bijelog dana na koparskim ulicama, pišu slovenski mediji. Naime, kako pišu mediji iz slovenske Istre, starija gospođa je djevojčicu i dječaka koji su se vraćali doma iz škole protiv njihove volje uzela za ruke te im zaprijetila da će zvati policiju ako se budu derali ili plakali, te ih prisilila da pođu s njom. Dječaka je nakon nekog vremena pustila kući, a djevojčicu odvela na Centar za socijalni rad, piše Facebook korisnica, a prenose mediji.

"U srijedu su se dječak i djevojčica, kao i inače, pješice vraćali kući iz škole. Oko 14 sati zaustavili su se u Župančičevoj ulici blizu prodavaonice bombonijera, gdje im se obratila starija gospođa, uzela ih za ruke te ih počela vući ulicama Kopra unatoč njihovom protivljenju. Zaprijetila im je da će, budu li plakali ili se derali, pozvati policiju i da više neće vidjeti svoje roditelje", piše Facebook korisnica. Dječaka je nakon nekog vremena pustila, te ga je čak poljubila za oproštaj, a on je trčao koliko su ga noge nosile, dok je djevojčicu odvela na Centar za socijalnu skrb u Kopru, gdje im je ispričala priču o tučnjavi, nasilju i još koječemu u obitelji.

“Djelatnica centra je govorila s djevojčicom koja je rekla da već kasni doma i dala broj telefona majke koju su i nazvali. Dječak je kući na sigurnom ali u suzama i teškom strahu", možemo pročitati u objavi. “Roditelji, pobrinite se dodatnu sigurnost djece. Centar štiti gospođu jer želi ostati anonimna. Prijavit ćemo gospođu koja je +60 godina, visine od 150 do 160 cm, crvene kose” zapisala je Facebook korisnica koja je podijelila priču.

Policija je slovenskim medijima potvrdila da je dobila prijavu te obavila razgovor sa 66-godišnjom ženom. Utvrdili su da je žena “primila djecu za ruke i odvela ih na Centar za socijalnu skrb, jer je ocijenila da ne bi smjela sama hodati Koprom”. “Prema našim prvim ocjenama, gospođa ne predstavlja opasnost za djecu na koparskim ulicama”, izjavili su na Policijskoj upravi Kopar za tamošnje medije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa